VOLUME (GETOOND MODEL)
GEBRUIKSOPPERVLAKTE (GO)  146 m2
BRUTO VLOEROPPERVLAK (BVO)   179 m2
BRUTO INHOUD  639 M3

TRANSCAT GRIJS 12
orio logo trans menu goud

MOSQUITO

CATALOGUS ONTWERPEN

Wij hebben een aantal woningen ontworpen met als specifiek doel ‘betaalbare, duurzame en ecologische woningen bereikbaar maken voor iedereen.’ Deze woningen zijn naar eigen wens aan te passen al naar gelang woonwensen of financiële mogelijkheden. De ‘Mosquito’ heeft een eenvoudige vormgeving, maar dit betekent niet dat deze woning saai is. Integendeel zelfs!

Duurzaam wonen; Haalbaar en bereikbaar!

VOLUME BASIS MODEL
GEBRUIKSOPPERVLAKTE (GO)  98 m2
BRUTO VLOEROPPERVLAK (BVO)   120 m2
BRUTO INHOUD  456 M3

VOLUME (GETOOND MODEL)
GEBRUIKSOPPERVLAKTE (GO)  146 m2
BRUTO VLOEROPPERVLAK (BVO)   179 m2
BRUTO INHOUD  639 M3

ISOLATIEWAARDEN
VLOER  RC 6,0 M2K/W
WAND  RC 7,0 M2K/W
DAK  RC 7,0 M2K/W
KOZIJNEN (HR+++)  U 0,8 W/M2K

orio catalog mosquito fi

ORIO CATALOGUS ontwerp

Een Catalogus ontwerp leent zich bij uitstek voor zelfbouwers, of mensen die willen meebouwen aan de bouw van hun woning. ORIO architecten stelt zich flexibel op ten aanzien van de uitvoering van het ontwerp. Wij accepteren dat een ontwerp anders kan worden uitgevoerd dan dat het ontworpen is.

Het is immers niet onze woning… het is uw woning! 

orio catalog mosquito card
orio catalog mosquito carc
orio catalog mosquito cardd
orio catalog mosquito carbb

DE BASISMATEN

De basismaat is een rechthoek van 4×6 meter. Hiermee zijn eenvoudige ‘schuurwoningen’ of Tiny Houses te bouwen. Het wordt interessant als je deze rechthoeken met elkaar gaat combineren. Een woning met een breedte van 8 meter geeft op de verdieping de mogelijkheid om volwaardige slaapkamers te creeren. De standaard ‘Mosquito’ woning combineert 3 rechthoeken met elkaar op de begane grond, waardoor een oppervlakte ontstaat van 8×10 meter, met een inwendige veranda van 4×2 meter.

Het getoonde model is een woning die aan alle kanten is uitgebouwd. Het is daarom geen goede representatie van het ‘Mosquito’ model, maar laat wel goed de mogelijkheden zien.

WOONBELEVING

Kwaliteit van wonen is een beleving. Die beleving wordt gevormd door ruimtelijkheid en ruimtegebruik, ervaren ‘schoonheid’ (esthetiek), relatie binnen-buiten, gebruikskwaliteit en binnenklimaat. Een woning moet passen: bij bewoners in hun levensfase, in de omgeving en bij de beschikbare financiële middelen. Nu… en in de toekomst.

BIJZONDERHEDEN

Ecologisch en duurzaam
Sfeervol
Compacte en efficiente indeling
Ruimtelijk en licht
Prefab te bouwen, dus korte bouwtijd
Hoogwaardige natuurlijke isolatie
Lage tot geen energierekening
Dampopen wanden, dus gezond binnenklimaat

DUURZAAMHEID

De focus bij het begrip duurzaamheid lag de laatste jaren voor op reductie van het energiegebruik. Wij denken dat duurzaamheid gaat over gebruikskwaliteit, energie-efficiëntie en zorgvuldig omgaan met de omgeving. Volgens ons is duurzaamheid:

– Gezond en comfortabel wonen (luchtkwaliteit goed, tochtvrij, gifvrij, prettig warm én koel)
– Energie opwekken en bouwmaterialen gebruiken zonder fossiele componenten
– Energiegebruik beperken en zoveel mogelijk zelf opwekken
– Zorgvuldig omgaan met water
– Langdurig kunnen gebruiken/genieten van de woning (levensloopbestendig/ herindeelbaar)
– Weinig en veilig onderhoud
– Toepassing van natuurlijke materialen (geproduceerd/getransporteerd met zo min mogelijk energie/herbruikbaar)

CATALOGUS ontwerpen - HOE WERKT HET

INTRODUCTIE

Binnen de categorie Catalogus ontwerpen zijn er meerdere opties:
– Een ontwerp tot en met Omgevingsvergunning (= bouwvergunning)
– Een ontwerp tot en met Bouwvoorbereidings tekeningen

Via onze bouwpartners zijn er vervolgens nog twee opties:
– Een ontwerp tot en met de casco oplevering
– Een ontwerp tot en met sleutelklare oplevering

DE EERSTE STAP

Een eerste stap is, net als bij de Exclusieve Eco huizen, een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij ons op kantoor of eventueel digitaal via Zoom of Skype.  Dit gesprek is met name bedoelt als wederzijdse kennismaking. Welke wensen leven er, is er al een kavel gekocht of is er zicht op een kavel, wat is het bouwbudget, welke sfeerbeelden of ontwerpen spreken tot de verbeelding. Anderzijds geeft het de mogelijkheid om vragen te stellen over onze ervaringen, over onze unieke manier van werken, over de opties die er zijn, over de processen en procedures die gaan volgen, over de bouwkosten en over het tijdspad.

Na dit gesprek is vaak direct duidelijk of er een ‘klik’ is en of de manier van werken van ORIO architecten aansluit bij uw wensen. Ook is dan duidelijk of uw wensen uitvoerbaar zijn binnen een Catalogus ontwerp, of dat u beter geholpen bent met een Exclusief ontwerp. 

EEN OFFERTE

Aan de hand van dit gesprek zal door ORIO architecten een offerte opgesteld worden. In deze offerte wordt duidelijk uitgelegd wat u van ons kunt verwachten en welke vergoeding wij vragen voor onze diensten. In tegenstelling tot een Exclusief ontwerp, heeft een ontwerp van een Catalogus woning een vaste vergoeding, aangevuld met stelposten. De gewenste wijzigingen op het “standaard” Catalogus ontwerp bepalen de hoogte van deze stelposten.  

ONTWERP

Als er eenmaal gekozen is voor een bepaald type Catalogus ontwerp, zal dit ontwerp aangepast worden aan uw specifieke wensen. Wat is er goed aan het ontwerp, en wat kan er beter? Klopt de indeling en wat zijn hierin de mogelijkheden? Welke materialen gaan we toepassen voor op de gevel of op het dak? Welke installaties gaan we toepassen? Zonnepanelen, warmtepomp, WTW installaties, zonneboiler met buffervat of juist heel low-tech.  

Ook zal gekeken worden naar de positie op het kavel en de orientatie van de woning en of deze woning binnen uw budget gebouwd zou kunnen worden.

Vaak is het budget leidend voor het aantal m2 of m3 dat gebouwd kan worden. Hierbij gaan we uit van een bouwprijs alsof een aannemer de woning in zijn geheel sleutelklaar zou bouwen. Het is echter ook mogelijk om werkzaamheden zelf te doen, wat zich terug vertaald in een goedkopere bouwprijs, dan wel een grotere woning voor hetzelfde budget. De haalbaarheid hiervan is echter afhankelijk van de eigen deskundigheid.

BOUWVOORBEREIDING

Sommige mensen hebben er behoefte aan om de Bouwaanvraag set tekeningen op een ‘dieper’ niveau uit te laten werken.

De tekeningen worden voorzien van meer detaillering en er zal een afwerkstaat per ruimte, een licht- en schakelplan en een kozijnstaat gemaakt worden. In deze fase worden alle afspraken, wensen en technische uitwerkingen op elkaar afgestemd en op papier gezet.

De set tekeningen die hoort bij de Bouwvoorbereiding, is de set tekeningen die een aannemer nodig heeft om zijn werk- en productietekeningen te kunnen maken.

FLEXIBELE HOUDING

Een Catalogus ontwerp leent zich bij uitstek voor zelfbouwers, of mensen die willen meebouwen aan de bouw van hun woning. ORIO architecten stelt zich flexibel op ten aanzien van de uitvoering van het ontwerp. Wij accepteren dat een ontwerp anders kan worden uitgevoerd dan dat het ontworpen is.

Het is immers niet onze woning… het is uw woning! 

MEER CATALOGUS ontwerp PROJECTEN

MEER PROJECTEN

EXCLUSIEVE ECO HUIZEN

orio logo trans menu goud

Cpo projecten

orio logo trans menu goud

eco utiliteit

orio logo trans menu goud

Natuurlijk voor u!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

mob home samenontwerpen

Pin It on Pinterest