CATEGORIE  ECO UTILITEIT MULTIFUNCTIONEEL GEBOUW
JAAR  2013 – 2015
OPPERVLAKTE   200 m2 /700 m3
LOCATIE  LENT

orio logo trans menu goud

KLEINE WIEL

LENT

Wie het afgelopen jaar in het Nijmeegse Lent aan de bouwplaats op de Laauwikstraat voorbij kwam, was getuige van een ongewoon tafereel. Toekomstige huurders, vrijwilligers en professionele bouwvakkers werkten er zij aan zij aan de totstandkoming van een opmerkelijk nieuwbouwproject, met sociale huurwoningen opgetrokken uit stro, leem en hout. Op 1 mei 2015 is het complex officieel in gebruik genomen.

‘Opgetrokken uit stro!

orio cpo iewan testi

Kleine wiel, EEN MULTIFUNCTIONEEL GEBOUW!

Voor verschillende activiteiten|

orio eco utiliteit klelent f
orio eco utiliteit klelent e
orio eco utiliteit klelent c
orio eco utiliteit klelent b

Stro- en LEEmbouw

De toekomstige bewoners hebben zelf het houtskelet met stro opgevuld en de muren afgewerkt met leemstuc. Zij werden hierbij ondersteund door in totaal ruim tweehonderd vrijwilligers die al doende ervaring opdeden met stro- en leembouw. De woongemeenschap biedt plek aan gezinnen, woongroepen, alleenstaanden en tweepersoonshuishoudens. Bij Iewan wonen op het moment 44 volwassenen en 6 kinderen. Samen dragen zij zorg voor hun leefomgeving. Naast een groot pand met wooneenheden is er De Kleine Wiel, een multifunctioneel gebouw waar verschillende activiteiten georganiseerd worden.

milieu-vriendelijke materialen

De gemeenschappelijke tuin wordt aangelegd op basis van permacultuur, een ecosysteem dat zichzelf in stand houdt en waarbij zoveel mogelijk eetbare producten worden geproduceerd. Het project is zo ecologisch mogelijk gebouwd. Dit uit zich niet alleen in de keuze voor milieu-vriendelijke bouwmaterialen als stro en leem, maar ook in toepassingen die hergebruik en energiebesparing stimuleren. Zo zijn er zonnepanelen om energie op te wekken en een rietfilter voor de zuivering van afvalwater.

Fotografie Iewan o.a. door Wen Versteeg

MEER ECO UTILITEIT PROJECTEN

orio logo trans menu goud

VILLA KAKELBONT

Zevenkamp Rotterdam

orio logo trans menu goud

DOORS LOGIES EN ONTBIJT

Lelystad

orio logo trans menu goud

PERMACULTUUR PAVILJOEN

Den Haag

MEER PROJECTEN

EXCLUSIEVE ECO HUIZEN

orio logo trans menu goud

Cpo projecten

orio logo trans menu goud

catalogus

orio logo trans menu goud

Natuurlijk voor u!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

mob home samenontwerpen

Pin It on Pinterest