CATEGORIE  ECO UTILITEIT PERMACULTUUR PAVILJOEN
JAAR  2009 – 2011
OPPERVLAKTE   65 m2 /260 m3
LOCATIE  DEN HAAG

orio logo trans menu goud

PERMACULTUUR PAVILJOEN

DEN HAAG

In het Zuiderpark in Den Haag staat het enige gebouw in Nederland dat een bouwvergunning heeft gekregen voor een dragende constructie van strobalen. Ook is toegestaan dat we hier werken met een ‘reciprocal roof’ constructie, een manier van construeren die in Findhorn is ontstaan.

Dragende constructie van strobalen’

orio eco utiliteit perma a
orio perma mennoswaak

Menno swaak

De drijvende kracht van de Haagse permacultuur!

orio eco utiliteit perma d
orio eco utiliteit perma e
orio eco utiliteit perma c
orio eco utiliteit perma b

Eetbaar park

De Britse kunstenaar Nils Norman heeft in het kader van het meerjarige programma Footprint, het kunstproject Eetbaar Park bedacht. Het bestaat uit een tweetal tuinen, een duurzaam paviljoen en een reeks van activiteiten. Met dit project wil Norman in de praktijk testen wat een ecologische ontwerpmethode als permacultuur kan betekenen voor een stad als Den Haag. Eetbaar Park is een meerjarig project, dat wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de Haagse organisatie Eetbaar Park.

EETBAAR PARK - Locatie Zuiderpark - stadsboerderij Herweijerhoeve

De tuin in het Zuiderpark is ongeveer 800m2 groot. Een bijzondere blikvanger in de tuin vormt het duurzame paviljoen. Dit tijdelijke gebouw heeft wanden van leem en stro en een fundament van stoeptegels. Ook de constructie van het gebouw is bijzonder en wordt in Nederland zelden toegepast. Een groen dak bekroont het bouwwerk. Het paviljoen is bedoeld als opslag van tuinmaterialen en schuilplek voor vrijwilligers die de tuin onderhouden, maar ook als ontvangstplek voor schoolklassen en groepen en informatiepunt voor geïnteresseerde bezoekers.

Sinds voorjaar 2010 functioneert de tuin en er is in het eerste seizoen al volop geoogst. Een aantal leerlingen uit het VMBO hielp mee als onderdeel van hun maatschappelijke stage. Het ontwerp van de tuin is gemaakt in een workshop met permcultuurstudenten met ervaring en de aanleg is tot stand gekomen  door deelnemers aan de jaartrainingen en de basiscursus permacultuur van G’Aarde Gezonde Gronden.

MEER ECO UTILITEIT PROJECTEN

orio logo trans menu goud

VILLA KAKELBONT

Zevenkamp Rotterdam

orio logo trans menu goud

KLEINE WIEL

Lent

orio logo trans menu goud

DOORS LOGIES EN ONTBIJT

Lelystad

MEER PROJECTEN

EXCLUSIEVE ECO HUIZEN

orio logo trans menu goud

Cpo projecten

orio logo trans menu goud

catalogus

orio logo trans menu goud

Natuurlijk voor u!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

mob home samenontwerpen

Pin It on Pinterest