Strawbale studio in Overasselt

Toon and Marina Boonman have built this beautiful studio in-house and in collaboration with Svarok Natuurlijk Bouw.

As an annex, there were strict rules regarding the available height, which means that we have used a split level to create more usable space. As a result, the studio looks smaller on the outside than it really is.

It has been decided to give the construction a prominent role in the experience of the studio, in which the walls of straw are folded around the shell. The inside facades are finished with clay plaster which gives a pleasant and healthy indoor climate. The outside has wood and lime plaster.

Project Details

Category:
Detached studio
Timber skeleton with straw insulation

Year:
2012 – 2016

Surface:
120 m2 / 420 m3

Location:
Overasselt (NL)