De visie van ORIO architecten

Wij gaan ervan uit dat ieder mens uniek is. Om ieder mens past een unieke schil. Voor de één is dat een vierkante doos, voor de ander een organisch slakkenhuis.

Deze schil proberen we vervolgens zo gezond mogelijk te maken. Dit doen we door gebruik te maken van materialen die voortkomen uit de natuur. Denk hierbij aan vlas, hennep, stro, wol, hout, leem, etcetera.

Daarna proberen we de het gebouw zo efficiënt en zo praktisch mogelijk te maken. Niet alleen qua routing en positionering van ruimtes, maar ook qua gebruik van energie. Door minder geld en tijd kwijt te zijn houd je meer ruimte over voor andere zaken. 

Wat ik bijzonder vind is in eerste instantie je vormgeving /vormentaal. Je bevlogenheid en inspiratie mbt anders / ecologisch bouwen heeft ook meegespeeld in de keuze voor Orio. Nu we zo lang aan het werk zijn is je betrokkenheid , je inlevingsvermogen me opgevallen als zeer sterke kwaliteit. Je bent in staat om onze wensen te vertalen in een beeld /vorm waarbij je ook nog eens onze soms uiteenlopende wensen kan verbinden. En dat alles met een niet te stuiten optimisme en vertrouwen!

Caroline Egbers

Duurzaam samenwerken

Het “centraal stellen van de mens” wordt verder uitgedragen door actief betrokken te zijn bij diverse duurzame organisaties zoals de Vereniging voor Integrale Bio-Logische Architectuur (VIBA), het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (ICDuBo), het Ecollectief en de landelijke verenigingen Kalkhennep Nederland en Strobouw Nederland.

Doordat energetisch architect en oprichter van ORIO architecten, Michel Post, diverse esoterische cursussen heeft gevolgd, zijn wij als bureau in staat om iedere opdracht als een holistisch geheel te zien. Door een verhoogde sensitiviteit zijn we gevoelig voor de energieën van onze omgeving en kunnen we deze dusdanig vormgeven dat ze beter aansluiten bij ieder individu.

Dat je bedrijf bijzonder is staat voorop.
Wat wij zo fijn vonden was dat je niet alleen naar onze woon wensen hebt gekeken, maar ook naar hoe wij zelf zijn en wat daar bij past. Ook echt met gevoel, samen zijn we zo tot ons ideale huis gekomen. En dat is zeker geen standaard huis, maar een huis speciaal voor ons ontworpen en bedacht. Wat nog steeds heel goed voelt voor ons.
We zijn ook heel benieuwd hoe het zal zijn als we er inwonen, maar zijn ervan overtuigd dat het echt ons huis zal zijn.

Chantal van Cuijk

Iedere ruimte is uniek

Onze gebouwen ontstaan vanuit een gezamenlijk creatief proces, waarbij wij het essentieel vinden om jou als opdrachtgever beter te leren kennen. We hechten waarde aan persoonlijk contact en proberen iemands dromen zo realistisch mogelijk te maken.

We gaan er daarbij vanuit dat iedere ruimte uniek is. Net als dat ieder mens uniek is, is ook het gebruik van iedere ruimte uniek.

Een slaapkamer bijvoorbeeld is niet alleen een ruimte waarin een bed staat, maar het kan ook een ruimte zijn die optimaal geschikt is gemaakt om je terug te trekken na een lange vermoeiende dag, zodat je compleet kan ontspannen.

Niet alleen begrijpen wij dit fundamentele verschil; wij weten ook hoe we dergelijke ruimtes kunnen creëren en snappen hoe we deze ruimtes kunnen laten aansluiten bij jouw persoonlijke behoeftes en vanuit jouw persoonlijke perspectief.

“Het moment waarop ik je leerde kennen heeft een groot effect gehad op de realisatie van mijn droomwens. Door jouw open-mind en inlevingsvermogen was je direct in staat mijn nog ruwe ideeën om te zetten in een beeldtaal die me raakte. Door mijn wens en visie als uniek te zien en niet terug te vallen op variaties van eerdere opleveringen kon er een proces ontstaan waarin er ruimte was om “wilde” ideeën te exploreren en uiteindelijk te komen tot een geweldig ontwerp.”

Eric Bossink

Als we een hernieuwde connectie willen met de natuur, begint dit met de manier waarop wij naar onze gebouwde omgeving kijken en wat voor invloed dit op ons heeft.