Heuvelrijk in Boxtel

Iedereen die geïnteresseerd is in ecologisch bouwen zou de Twaalf Ambachten in Boxtel kunnen kennen. Sinds de oprichting van De Twaalf Ambachten in 1978 hebben zij zich bezig gehouden met de ontwikkeling van en experimenteren met duurzame en ecologische technieken. Hierbij staan twee begrippen centraal: eenvoud en zelfbouw.

Voor de nieuwe eigenaren van dit bijzonder stukje duurzame geschiedenis hebben wij een moderne villa ontworpen, die in tegenstelling tot wat het uiterlijk doet vermoeden, geheel zal worden opgebouwd met duurzame en bio-based materialen.

De eigenaren dragen de boodschap van de Twaalf Ambachten verder uit, maar verheffen deze gelijk naar een nieuw en eigentijds niveau. Uit respect voor de natuur en de gebouwen die op het terrein staan, wordt het gebouw opgetild zodat hij lijkt te zweven.

Op de website van de Twaalf Ambachten staat:

“Wie de technieken van De Twaalf Ambachten leert kennen, ontdekt dat duurzaamheid niet duur hoeft te zijn. En zeker niet ingewikkeld. Onze technieken lenen zich bij uitstek voor zelfbouw en eigen onderhoud. Bovendien bespaart u er, zonder aan comfort in te leveren, veel energie en water mee.” 

Dit is ook de manier waarop deze woning gebouwd zal gaan worden, waarmee gelijk duidelijk wordt dat het ecologisch gedachtegoed geen specifieke vormentaal kent.

Project Details

Categorie:
Vrijstaande villa
Houtskelet met stro isolatie

Jaar:
2018 – ….

Oppervlakte:
300 m2 / 1000 m3

Lokatie:
Boxtel

Fijn, dat je het zo goed aanvoelt.
Wat je beschrijft is precies wat we zelf voor ogen hadden, maar dan kwamen wij op een rechthoekige doos (dus niet spannend).
Het liefst zouden we inderdaad vanuit de slaapkamer zo de tuin instappen, maar wij wisten nog niet hoe dat gerealiseerd kon worden. Leuk om met losse elementen/carport iets spannends ervan te maken!

Hein en Nicole