Hoeve Cortenoever in Brummen

De woning is ontworpen vanuit het perspectief van inpassing in het landschap en zichtlijnen tussen de nieuwe bebouwing op het terrein. Belangrijk onderdeel is de omkadering van de woning aan de zijde van de dijk. Hier is het uiterlijk gewenst van een kademuur met oude stenen en romantische staldeuren. Aan de kant van het erf opent de woning zich en laat het zijn ware ecologische aard zien.

Het veebedrijf van de familie Breukink wordt verplaatst vanwege het project “Ruimte voor de Rivier”. De bouw van Hoeve Cortenoever volgt nadat de stal gebouwd is. Hemelsbreed wordt het bedrijf met 600 meter verplaatst.

Vanwege energetisch oogpunt is besloten om de slaapkamers op de begane grond te plaatsen en te bedekken met aarde. De warme verblijfsruimten zijn op de verdieping geplaatst.
Omdat deze ruimten ten alle tijden en voor iedereen toegankelijk moeten zijn, is een talud aangebracht die langzaam overgaat in het omliggende landschap.

Project Details

Categorie:
Bedrijfswoning
Houtskelet met vlas en stro isolatie

Jaar:
2014 – 2017

Oppervlakte:
330 m2 / 950 m3

Lokatie:
Brummen

“Ons droomhuis, waar de keuken het hart van de woning is, met mooie zichtlijnen over het erf, de stal en de weide waar onze koeien grazen. Het huis die ons geborgenheid, zonlicht, warmte, verkoeling en rust geeft. Ons droomhuis is een zonnewende in ons leven, een nieuwe plek die ons leven markeert. We kijken uit naar het moment dat we er in mogen wonen, dat dit ons thuis wordt. Dankzij Michel en zijn team is dit bijzondere huis geboren. Onze tegengestelde wensen zijn in een ontwerp gekomen. Het is een feest om ons huis te zien groeien!”

Jan Willem en Michaela