Kavel I-1142 / Woonhuis “Jupieter” in Almere Oosterwold

De basis van dit ontwerp is gebaseerd op de “triquetta” tekening en heeft de “Flower of Life” als onderlegger. Niet alleen zijn hiermee de natuurlijke verhoudingen verankert in de locatie, ook de positie van het gebouw op het kavel is bepaald door de omgeving en de gewenste zone’s zoals bijvoorbeeld een rust-zone en een verkeerszone

Eén zijn met de natuur was een belangrijk uitgangspunt, maar het moest ook een speels en uitdagende woning worden, gebouwd met ecologische bio-based bouwmaterialen. Het resultaat is een verassende woning die verschillende “gezichten” heeft en waarbij het uitzicht op de natuur, op verschillende manieren is uitgewerkt.

 

Project Details

Categorie:
Vrijstaand woonhuis
Houtskeletbouw met stro-isolatie

Jaar:
2018 – 2020

Oppervlakte:
192 m2 / 682 m3

Locatie:
Oosterwold

Michel zei bij de eerste kennismaking dat hij graag het huis uit de mensen haalt en dat is ook hoe het voor mijn gevoel gegaan is.Na zijn vooronderzoek heeft hij een startpunt gemaakt waar we samen met hem verder aan zijn gaan werken. We hebben naar ons idee een grote bijdrage kunnen leveren aan de uiteindelijke vorm waardoor het huis heel eigen voelt. Zonder zijn hulp was dat niet gelukt (hebben we eerst geprobeerd).

Judit Hümmels en Jan Pieter de Schipper