Woonhuis “Kia Ora” in Uddel

Deze fantatisch mooie en ecologische woning van stro heeft de opdrachtgever in eigen beheer gebouwd. Een aannemer heeft de spanten geplaatst, maar voor de rest hebben ze alles zelf verder opgebouwd en afgewerkt… tot aan het zelf maken van de kozijnen toe.

Er zijn nog een paar kleine interieur dingen die nog afgemaakt moeten worden en ook de tuin krijgt nog een onderhoudsbeurtje, maar voor de rest ziet de woning er erg plezierig en toegankelijk uit, alhoewel hij wel een beetje afwijkt van de omliggende woningen die allen met baksteen zijn opgebouwd.

In het interieur is gekozen voor een zo natuurlijk mogelijke uitstraling met leemstuc en naturel houten kozijnen en kolommen. De woonkamer heeft daarbij een vide waardoor hij 2x zo hoog is als de aangrenzende keuken. Dit maakt de woning licht en ruimtelijk.

Hun passie voor gezond en duurzaam wonen en leven, stopt niet bij de keuze van materialen voor de bouw van hun woning of de mate van zelfvoorzienendheid in de vorm van zonnepanelen. Zo hebben ze onder andere ook een water vitaliser om het water in het huis vitaler en gezonder te maken.

Project Details

Categorie:
Vrijstaand woonhuis 
Houtskeletbouw met stro isolatie

Jaar:
2017 – 2019

Oppervlakte:
219 m2 / 748 m3

Lokatie:
Uddel

We zijn de maanden sinds je bezoek druk geweest om het huis bewoonbaar te krijgen. En dat is gelukt: afgelopen maandag zijn we verhuisd naar ons huis vanuit de caravan. 

Heerlijk, wat een comfort, zeker nu het weer kouder werd en niet meer leuk is/wordt in de caravan. Het huis is leefbaar met fijne slaapkamer, badkamer, klein keukentje in de bijkeuken en geïmproviseerd kookeiland. 

De keuken moet nog gemaakt worden evenals deuren, plintjes, kastjes etc. Maar het is goed leefbaar, lekker warm en voelt goed.

Ruud en Esther