Strobouw atelier in Overasselt

Toon en Marina Boonman hebben in eigen beheer en in samenwerking met Svarok Natuurlijke Bouw dit fraaie atelier gebouwd.

Als bijgebouw waren er strikte regels ten aanzien van de beschikbare hoogte, wat betekent dat we een split-level gebruikt hebben om meer bruikbare ruimte te creëren. Hierdoor ziet het atelier er aan de buitenkant kleiner uit dan hij in werkelijkheid is.

Er is ervoor gekozen om de constructie een prominente rol te geven in de beleving van het atelier, waarbij de muren van stro als schil hieromheen gevouwen zijn. De  binnen gevels zijn afgewerkt met leemstuc wat een aangenaam en gezond binnenklimaat geeft. De buitenkant is voorzien van hout en kalkstuc.

Project Details

Categorie:
Vrijstaand atelier
Houtskelet met stro isolatie

Jaar:
2012 – 2016

Oppervlakte:
120 m2 / 420 m3

Lokatie:
Overasselt