Twee Eenheid – Den Dungen

Hoe bijzonder is het als een woning “leeft” en de omgeving is ingericht. Van tekening naar droomhuis !!!

De naam “Twee Eenheid” hebben de opdrachtgevers zelf verzonnen en staat voor de 2 seperate Levens die verbonden zijn in (of tot ) een Eenheid. De schuurwoning is een bekend “archetype”, maar je hebt variaties in de uitvoering. In dit geval zijn de wanden en daken geisoleerd met strobalen en los van de doorlopende dakpannen is er gebruik gemaakt van plaatselijk Peppelhout en zwart Xyhlo hout. Ook in de woning is zoveel mogelijk gezocht naar plaatselijke materialen. Bomen die gekapt werden zijn gebruikt voor het interieur en de vensterbanken en constructieve balken en kolommen komen uit nabij gelegen boerderijen. Naast het hoofdvolume zijn er ook een aantal bijgebouwen, die tesamen een “hofje” vormen aan de binnenzijde.

Een markant details is de boom die precies op het kruispunt staat van 2 Fibonnaci spiralen… de verhoudingen waarmee zowel het hoofdvolume als de bijgebouwen zijn opgezet.

Project Details

Categorie:
Vrijstaand woonhuis
Houtskeletbouw met stro-isolatie

Jaar:
2017 – 2020

Oppervlakte:
204 m2 / 663 m3

Locatie:
Den Dungen

Michel is een architect die persoonlijke wensen en dromen  kan omzetten in een gezonde, duurzame, leefbare woon/leef en werkplek.

 Met geduld en krachtig meebewegen heeft hij onze dromen nog groter weten te maken en naar onze grote tevredenheid een prachtig ontwerp gecreëerd.

George en Corine twee-eenheid Den Dungen