Villa Kakelbont in Rotterdam

In de wijk Rotterdam Zevenkamp ligt een grote speeltuin “Taka Tukaland” welke onlangs een nieuwe herinrichting gekregen heeft.

Naast de nieuwe Villa Kakelbont hebben kinderen van verschillende BSO’s en van het Logeerhuis Zevenkamp meegewerkt aan een participatieproject van De Wolkenrijders. Samen hebben zij bepaald hoe de nieuwe speeltuin eruit gaat zien. Ook heeft het bewonersinitiatief Wollenfoppengroen&Co gekeken naar het bomenplan zodat de speeltuin in alle jaargetijden een aantrekkelijke plek is.

In het gebouw zijn meerdere partners gehuisvest.
Zo komt er in de linkerruimte een BSO en in de rechterruimte gaat Stichting Orion pakketjes met natuurproducten maken die verkocht worden aan bewoners. Het middelste deel van het gebouw is van de speeltuin. Daar organiseren we natuurlijk weer hele leuke en leerzame activiteiten.

Voor kinderen met en zonder beperking
De speeltuin is dusdanig ingericht dat kinderen, met en zonder beperkingen, met elkaar kunnen spelen. Zo staat de draaimolen, waar je met en zonder rolstoel in kunt, en veel plezier met elkaar kunt beleven er nog steeds. Ook zijn er paden aangelegd waardoor je met je rolstoel overal kunt komen en dus niets hoeft te missen.

Project Details

Categorie:
Buitenschoolse opvang
Buurtwinkel
Speeltuin
Houtskelet met vlas isolatie

Jaar:
2013 – 2015

Oppervlakte:
200 m2 / 700 m3

Lokatie:
Zevenkamp, Rotterdam