Villa Kerckebosch

Deze vrijstaande villa is gebouwd volgens de principes van bio-based bouwen en is een goed voorbeeld van organische en energetische architectuur. De vorm van het gebouw is ingegeven door de opdrachtgevers en de locatie waarbij we zoveel mogelijk geprobeerd hebben om bestaande bomen te handhaven. Met de lage zijde van het dak richt het gebouw zich op de weg; met de hoge zijde “opent” het gebouw zich richting het bos.

Qua materiaalgebruik is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke bouwmaterialen zoals hout, vlas, houtvezel, leem en kalk en is het dak bedekt met een sedum en leistenen. In de woning zijn geen folies toegepast waardoor gebruik wordt gemaakt van het natuurlijk vocht absorberend vermogen van het organisch isolatiemateriaal en de leemstuc. Qua techniek is gebruik gemaakt van ClimaRad radiatoren, vloerverwarming, een WTW-systeem voor warm water en een gesloten ventilatiesysteem.

 

Project Details

Categorie:
Vrijstaande villa
Houtskelet met vlas isolatie

Jaar:
2013 – 2016

Oppervlakte:
475 m2 / 1250 m3

Lokatie:
Zeist

Wat ik bijzonder vind is in eerste instantie je vormgeving /vormentaal. Je bevlogenheid en inspiratie mbt anders / ecologisch bouwen heeft ook meegespeeld in de keuze voor Orio. Nu we zo lang aan het werk zijn is je betrokkenheid , je inlevingsvermogen me opgevallen als zeer sterke kwaliteit. Je bent in staat om onze wensen te vertalen in een beeld /vorm waarbij je ook nog eens onze soms uiteenlopende wensen kan verbinden. En dat alles met een niet te stuiten optimisme en vertrouwen!

Caroline Egbers