Woonhuis Hanneke & Robert

Als een stoomtrein zijn onze opdrachtgevers Robert en Hanneke van start gegaan met hun mooie strobalen woning in Handel.
Omdat er sprake was van een bestemmingsplan wijziging, op een perceel gelegen dichtbij een bos, waren veel overleggen met de gemeente nodig. Hierdoor heeft de start van de bouw veel vertraging op gelopen.

Terwijl in een loods de geprefabriceerde panelen van de buiten- en binnenmuren gemaakt werden waren Robert en Hanneke druk op de bouw bezig om de voorbereidingen te maken voor de plaatsing van deze panelen. Als echte bouwvakkers maakten ze de randbalken voor de stro-panelen die op de vloer zijn gezet.

De lavastenen zijn alleen nog maar zichtbaar aan de zijkant van hun begane grond vloer, maar ondanks het feit dat ze straks niet meer te zien zullen zijn, geven ze een stabiele en energetisch aangename ondergrond.

De woning zal grotendeels door hun zelf gebouwd gaan worden en de vaart zit er goed in. Het huis komt al helemaal tot leven. Nog even en het dak zit erop en dan kan begonnen worden met de verdere op- en afbouw.

Het beloofd een mooie lente en zomer te worden.

Project Details

Categorie:
Vrijstaande woning
Strobouw

Jaar:
2017 – …

Oppervlakte:
201 m2 / 533 m3

Lokatie:
Handel

We hebben de samenwerking met Michel en zijn team als heel bijzonder en prettig ervaren. Al vanaf de eerste ontmoeting in onze tuin tot en met de bezoeken aan het bouwterrein, er is altijd tijd, aandacht, advies en creativiteit. 

We waren ook erg verrast door de snelheid en creativiteit van ontwerpen en de mogelijkheden om van een prachtig inspirerend eerste ontwerp, genoodzaakt naar een tweede totaal ander prachtig ontwerp te gaan en na een afwijzing van de gemeente, weer instaat zijn vrij vlot een totaal ander mooi ontwerp te maken. Ondanks dat wij een beperkt budget hadden en niet de mogelijkheden voor een groots bijzonder huis, we hebben altijd het gevoel gehad net zo belangrijk te zijn. 

Het is echt een aanrader om met Michel en zijn team samen te werken. De energie, de vriendelijkheid, de open gesprekken, na 10 minuten is het vertrouwd. Michel is heel gepassioneerd en maakt prachtige ontwerpen waarbij de wensen van de klant centraal staan en zeg nou zelf wie wil er nu niet in een huis wonen dat energetisch is ontworpen. Ons huis is nog lang niet af maar je voelt de energie als je erin aan het werk bent.

Dankbaar zijn we ook voor alle adviezen over ecologische bouwmaterialen en adressen voor verdere informatie.

Hanneke Hendriks & Robert Snel