Woonhuis van den Heuvel

In 2015 hadden onze opdrachtgevers Maaike en Louis het plan opgevat om een compleet zelfvoorzienende ecologische woning zelf te gaan bouwen in ‘s-Hertogenbosch.

In 2017 was het dan zover… de bouw kon beginnen. Een zeer belangrijk uitgangspunt binnen dit project was de afwezigheid van een planning waardoor er geen stress is en alles gemoedelijk verloopt.

De buitenwanden zijn opgebouwd met geprefabriceerde kalkhennep elementen, de fundering is van lavastenen en het dak is opgebouwd met Isovlas dakelementen. De buitengevel is afgewerkt met lariks planken in combinatie met kalkstuc en het dak is voorzien van een groen dak en pv-panelen.

Project Details

Categorie:
Vrijstaande villa
Prefab kalkhennep

Jaar:
2015 – 2019

Oppervlakte:
176 m2 / 633 m3

Lokatie:
Den Bosch

Michel is een architect die vanuit zijn gevoel ontwerpt. Knap hoe hij onze wensen heeft omgezet in een huis dat echt ons huis is. Daarnaast is hij flexibel en toegankelijk. 

Michel’s kracht zit in zijn persoonlijke betrokkenheid; hij denkt ontzettend met je mee en op de gekste tijden kregen we een nieuw ontwerp aangeleverd. 

Louis en Maaike