CATEGORIE  VRIJSTAANDE VILLA’S – KALKHENNEP PASSIEFHUIS
JAAR  2017 – 2019
OPPERVLAKTE   326 m2 / 1115 m3
LOCATIE  ZEEWOLDE

Zonnegroet – Zeewolde

Een passiefhuis van kalkhennep in een dynamische vormentaal en afgewerkt met hoog- waardige ecologische en biobased bouwmaterialen… dat is hoe ik het beste ons ontwerp van de woning in Zeewolde kan omschrijven.

Een passiefhuis van kalkhennep

DSC5361
zonnegroetfotob

Monique & gerard smit

Michel, je hebt geholpen met het ontwerpen van ons huis, onze ‘jas’. Deze jas moet passen en mooi staan. We willen er goed in kunnen bewegen, het huis moet functioneel zijn. De stof van de jas, de materialen van het huis moeten goed voelen. Michel is er boven verwachting in geslaagd om een huis te ontwerpen dat ons past en hopelijk straks gaat voelen als een warme, comfortabele jas.

Het fijne bij het ontwerpen met Michel is dat hij onze soms uiteenlopende meningen op een prettige manier weet samen te voegen. Hij voelt goed en snel aan wat een ieder wil en komt met het juiste idee. We zullen ons beide thuis gaan voelen in Zonnegroet, ‘een huis op het lijf ontworpen’!

tijdvntb
tijdvntb
tijdvntb
tijdvntb

bouwmateriaal Kalkhennep

Niet alleen is gekozen voor het bouwmateriaal Kalkhennep om de buitenmuren mee op te bouwen, de afwerking van de gevels en het dak is ook van een hoog niveau. Zo is gekozen voor kalkstuc, accoya houten gevel delen en een rieten kap. Ook in het interieur is gekozen voor hoogwaardige natuurlijke bouwmaterialen zoals accoya houten balken en kolommen en leemstuc en leemfinish op alle muren.

VERSCHILLENDE ecologische materialen

Juist het “spel” tussen deze verschillende ecologische materialen en de wijkende hoeken die dit ontwerp kent, maakt deze woning verrassend. Iedere gevel is uniek en in overeenstemming gebracht met de functie van de gevel: open en transparant richting het zuiden, gesloten en warm richting de weg.

CTA

ORIO INFORMATIE VOOR CONTACT

 

NEEM CONTACT OP MET ORIO EN MAAK EEN AFSPRAAK. LAAT U INSPIREREN IN EEN VRIJBLIJVEND GESPREK BIJ ORIO ARCHITECTEN. (ANDERE TEKST ANDERE TEKST)

Natuurlijk voor u!

Pin It on Pinterest