CATEGORIE  BARN – VRIJSTAANDE VILLA
JAAR  2014 – 2016
OPPERVLAKTE  220 m2 /770 m3
LOCATIE  VEGHEL

TRANSCAT B 1.2
orio logo barn trans

CHANTAL EN LAURENS

VEGHEL

Laurens en Chantal van Cuijk wonen in het door ons ontworpen eerste kalkhennep huis van Nederland. Alhoewel aan de buitenkant nog de zwarte houten planken bevestigd moeten worden (verwachting lente dit jaar) is de binnenkant al helemaal gereed. Ondanks de afwezigheid van de ‘regenschil’ houdt de kalkhennep zich erg goed en heeft het materiaal geen extra bescherming nodig.

Eerste kalkhennep huis van Nederland!

orio ecohuizen barn cant card
orio barn chant laurens

laurens

‘Ons ideale huis.

orio ecohuizen barn cant carb
orio ecohuizen barn cant carc
orio ecohuizen barn cant care
orio ecohuizen barn cant cara

warme en natuurlijke materialen

Naast het ecologische karakter van de woning, is het interieur van de woning strak en warm tegelijkertijd. Zo zijn de buitenmuren afgewerkt met witte basisleem, een relatief nieuw product dat sinds 2016 op de markt is. De vloer is een gevlinderde betonvloer, de trap is met ge-expandeert kurk afgewerkt, deuren zijn als houten elementen opgenomen in de muren en het hek rondom de vide is van glas. Juist deze combinatie van warme en natuurlijke materialen in een strakke combinatie geeft rust en ruimte.

De keuken is het hart van de woning. Niet alleen qua positie en functie, maar vooral ook door het vele glas en de hoogte van de ruimte waardoor je ook met boven een verbinding hebt. Doordat de pui van de keuken naar ‘buiten is geduwd’ heb je nog meer contact met de omliggende tuin waardoor je een mooie overgang krijgt tussen binnen en buiten.

kalkhennep en hout

Met een mengsel van voornamelijk kalk en hennephout kunnen buitenmuren, vloeren en daken worden gebouwd of wanden van bestaande gebouwen worden geïsoleerd. Bouwen met kalkhennep is een zeer milieubewuste bouwmethode. Kalkhennep draagt door de sterk vochtregulerende werking bij aan een comfortabel en gezond binnenklimaat. Het is zeer geschikt om damp open mee te bouwen, het is makkelijk te verwerken, het heeft de potentie om gebouwen te gaan 3D-printen, het rot niet, het brandt niet, is energiebesparend en heeft nog meer voordelen.

PROJECT DETAILS

  • 55 % Betrokkenheid bij het hele project
  • 70 % Geometrische uitgangspunten
  • 90 % biobased bouwmaterialen
  • 85 % zelfvoorzienend
  • 90 % zelfbouw
  • 45 % minder bouwafval
  • 80 % C02 reductie

laurens en chantal Vertellen

orio barn chantallaurenstesti

‘Dat je bedrijf bijzonder is staat voorop.

Wat wij zo fijn vonden was dat je niet alleen naar onze woon wensen hebt gekeken, maar ook naar hoe wij zelf zijn en wat daar bij past. Ook echt met gevoel, samen zijn we zo tot ons ideale huis gekomen. En dat is zeker geen standaard huis, maar een huis speciaal voor ons ontworpen en bedacht. Wat nog steeds heel goed voelt voor ons.
We zijn ook heel benieuwd hoe het zal zijn als we er inwonen, maar zijn ervan overtuigd dat het echt ons huis zal zijn.’

MEER BARN EXCLUSIEVE ECO HUIZEN

orio logo barn trans

LUYE GAT

Bussum

orio logo barn trans

STROBOUW ATELIER

Overasselt

orio logo barn trans

twee eenheid

Drunen

KIES EEN CATEGORIE – EXCLUSIEVE ECO HUIZEN

orio logo earth trans

EARTH

orio logo barn trans

BARN

orio logo living trans

LIVING

orio logo flower trans

FLOWER

MEER PROJECTEN

Cpo projecten

orio logo trans menu goud

eco utiliteit

orio logo trans menu goud

catalogus

orio logo trans menu goud

Natuurlijk voor u!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen uw droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

mob home samenontwerpen

Pin It on Pinterest