CATEGORIE  BARN – VRIJSTAANDE VILLA
JAAR  2010 – 2012
OPPERVLAKTE  295 m2 /920 m3
LOCATIE  BUSSUM

T LUYE GAT

BUSSUM

Deze moderne villa laat zien dat ecologisch bouwen er ook heel modern en strak uit kan zien.
Alhoewel de opdrachtgevers in eerste instantie een organisch gevormd woonhuis wilden vanwege de relatie met de omliggende tuin, bleek in de uitwerking dat een rechter ontwerp de natuur beter tot zijn recht liet komen.

’t Luye Gat; een watertje rondom het huis!

ECOLOGISCH BOUWEN

‘Een architectonische vertaalslag.

'Traditioneel gebouwd huis'

De woning ontleent zijn naam aan ’t Luye Gat; een watertje dat rondom het kavel loopt. Aan de straatzijde is de gevel vrij gesloten, aan de tuinkant, en daarmee ook de waterkant, is hij juist erg open waardoor je het gevoel hebt dat je in de tuin leeft. Kenmerkend is de rieten kap, de stenen plint en de transparante open gevels aan de kopse kanten. Ook de doorgaande kozijnen in de rieten kap zijn mooie elementen, maar het lijkt op het oog een ’traditioneel gebouwd huis’.

prefab elementen

Wat je niet ziet zijn de prefab elementen gevuld met stro, de warmte-terug-win unit, het grijs-water systeem, de warmteboiler, de leemstuc aan de binnenzijde, maar vooral het warme gevoel dat deze woning geeft.

PROJECT DETAILS

  • 45 % Betrokkenheid bij het hele project
  • 25 % Geometrische uitgangspunten
  • 70 % biobased bouwmaterialen
  • 75 % zelfvoorzienend
  • 20 % zelfbouw
  • 50 % minder bouwafval
  • 60 % C02 reductie

HELLA EN Kolijn Vertellen

Voor ons is het belangrijkste punt dat je je inleeft in wat je opdrachtgevers willen en vandaaruit ontwerpt. Als architect probeer je jouw stijl en kennis in de wensen van de opdrachtgevers in te passen. Daardoor voel je als opdrachtgever dat de architect naar je luistert en dat hij aanvullend is op de wensen van de opdrachtgever en daarin een architectonische vertaalslag maakt.
Dit even kort en snel ons kenmerk voor Orio-architecten, naast de aspecten dat je dichtbij de natuur staat, oog hebt voor een groene en gezonde leefwereld, en een aimabel en kundig persoon bent!
.’ 

MEER BARN EXCLUSIEVE ECO HUIZEN

STROBOUW ATELIER

Overasselt

twee eenheid

Drunen

ELZENKAMP

Voorthuizen

KIES EEN CATEGORIE – EXCLUSIEVE ECO HUIZEN

EARTH

BARN

LIVING

FLOWER

MEER PROJECTEN

Cpo projecten

eco utiliteit

catalogus

Natuurlijk voor u!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen uw droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Pin It on Pinterest