CATEGORIE  BARN – VRIJSTAAND ATELIER
JAAR  2012 – 2016
OPPERVLAKTE  120 m2 /420 m3
LOCATIE  OVERASSELT

STROBOUW ATELIER

OVERASSELT

Toon en Marina Boonman hebben in eigen beheer en in samenwerking met Svarok Natuurlijke Bouw dit fraaie atelier gebouwd. Als bijgebouw waren er strikte regels ten aanzien van de beschikbare hoogte, wat betekent dat we een split-level gebruikt hebben om meer bruikbare ruimte te creëren. Hierdoor ziet het atelier er aan de buitenkant kleiner uit dan hij in werkelijkheid is.

‘Muren van stro eromheen gevouwen!’

LEEFKLIMAAT BINNEN

‘Aangenaam en gezond.

DE CONSTRUCTIE

Er is ervoor gekozen om de constructie een prominente rol te geven in de beleving van het atelier, waarbij de muren van stro als schil hieromheen gevouwen zijn. De  binnen gevels zijn afgewerkt met leemstuc wat een aangenaam en gezond binnenklimaat geeft. De buitenkant is voorzien van hout en kalkstuc.

PROJECT DETAILS

  • 45 % Betrokkenheid bij het hele project
  • 35 % Geometrische uitgangspunten
  • 80% biobased bouwmaterialen
  • 65 % zelfvoorzienend
  • 60 % zelfbouw
  • 20 % minder bouwafval
  • 55 % C02 reductie

TOON EN MARINA VERTELLEN

‘In december 2011 zijn we verhuisd naar Heitjeshof. Een klein huisje op het platteland met een aantal vervallen schuren. We wilden graag een nieuwe praktijkruimte bouwen met ecologische elementen erin. Na wat zoeken op internet ging stro/leembouw echt leven. We gingen ons steeds meer verdiepen in ecologisch bouwen en kwamen steeds vaker de naam Michel Post tegen. We hebben contact gezocht met Michel en bij de eerste afspraak met een kopje thee klikte het meteen. Dat was het belangrijkste. Het gevoel hebben dat je elkaar begrijpt en datgene wat je wenst over kan brengen naar de ander. Met enige hobbels over regels en de creatieve oplossing van Michel is het resultaat een prachtige/stijlvolle praktijkruimte. We zijn hier meer dan blij mee.’

MEER BARN EXCLUSIEVE ECO HUIZEN

CHANTAL EN LAURENS

Veghel

twee eenheid

Drunen

ELZENKAMP

Voorthuizen

KIES EEN CATEGORIE – EXCLUSIEVE ECO HUIZEN

EARTH

BARN

LIVING

FLOWER

MEER PROJECTEN

Cpo projecten

eco utiliteit

catalogus

Natuurlijk voor u!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen uw droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Pin It on Pinterest