CATEGORIE  EARTH – BEDRIJFSWONING
JAAR  2014 – 2017
OPPERVLAKTE  300 m2 / 950 m3
LOCATIE  BRUMMEN

HOEVE CORTENOEVER

BRUMMEN

De woning is ontworpen vanuit het perspectief van inpassing in het landschap en zichtlijnen tussen de nieuwe bebouwing op het terrein. Belangrijk onderdeel is de omkadering van de woning aan de zijde van de dijk. Hier is het uiterlijk gewenst van een kademuur met oude stenen en romantische staldeuren. Aan de kant van het erf opent de woning zich en laat het zijn ware ecologische aard zien.

‘Laat zijn ware ecologische aard zien’

De familie van Jan Willem en Michaela

‘Ons droomhuis.

600 meter verplaatst

Het veebedrijf van de familie Breukink wordt verplaatst vanwege het project ‘Ruimte voor de Rivier’. De bouw van Hoeve Cortenoever volgt nadat de stal gebouwd is. Hemelsbreed wordt het bedrijf met 600 meter verplaatst.

energetisch oogpunt

Vanwege energetisch oogpunt is besloten om de slaapkamers op de begane grond te plaatsen en te bedekken met aarde. De warme verblijfsruimten zijn op de verdieping geplaatst.
Omdat deze ruimten ten alle tijden en voor iedereen toegankelijk moeten zijn, is een talud aangebracht die langzaam overgaat in het omliggende landschap.

PROJECT DETAILS

  • 60 % Betrokkenheid bij het hele project
  • 40 % Geometrische uitgangspunten
  • 65 % biobased bouwmaterialen
  • 85 % zelfvoorzienend
  • 30 % zelfbouw
  • 20 % minder bouwafval
  • 50 % C02 reductie

jan willem en michaela Vertellen

‘Ons droomhuis, waar de keuken het hart van de woning is, met mooie zichtlijnen over het erf, de stal en de weide waar onze koeien grazen. Het huis die ons geborgenheid, zonlicht, warmte, verkoeling en rust geeft. Ons droomhuis is een zonnewende in ons leven, een nieuwe plek die ons leven markeert. We kijken uit naar het moment dat we er in mogen wonen, dat dit ons thuis wordt. Dankzij Michel en zijn team is dit bijzondere huis geboren. Onze tegengestelde wensen zijn in een ontwerp gekomen. Het is een feest om ons huis te zien groeien!’

MEER EARTH EXCLUSIEVE ECO HUIZEN

AARDEHUIS WAALDIJK

Slijk Ewijk

SWINGING ART HOUSE

Almere Oosterwold

AARDEHUIS UTOPIA

Cuijk

KIES EEN CATEGORIE – EXCLUSIEVE ECO HUIZEN

EARTH

BARN

LIVING

FLOWER

MEER PROJECTEN

Cpo projecten

eco utiliteit

catalogus

Natuurlijk voor u!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen uw droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Pin It on Pinterest