CATEGORIE  LIVING – VRIJSTAANDE VILLA
JAAR  2017 – 2016
OPPERVLAKTE  326 m2 /1115 m3
LOCATIE  ZEEWOLDE

ZONNEGROET

ZEEWOLDE

Een passiefhuis van kalkhennep in een dynamische vormentaal en afgewerkt met hoogwaardige ecologische en biobased bouwmaterialen… dat is hoe ik het beste ons ontwerp van de woning van Gerard en Monique in Zeewolde kan omschrijven. Niet alleen is gekozen voor het bouwmateriaal Kalkhennep om de buitenmuren mee op te bouwen, de afwerking van de gevels en het dak is ook van een hoog niveau. Zo is gekozen voor kalkstuc, accoya houten gevel delen en een rieten kap.

Een passiefhuis van kalkhennep!

HOOGWAARDIGE ECOLOGISCHE MATERIALEN

‘Een huis op het lijf ontworpen!

Natuurlijke bouwmaterialen

Ook in het interieur is gekozen voor hoogwaardige natuurlijke bouwmaterialen zoals accoya houten balken en kolommen en leemstuc en leemfinish op alle muren.

Juist het ‘spel’ tussen deze verschillende ecologische materialen en de wijkende hoeken die dit ontwerp kent, maakt deze woning verrassend. Iedere gevel is uniek en in overeenstemming gebracht met de functie van de gevel: open en transparant richting het zuiden, gesloten en warm richting de weg.

PROJECT DETAILS

  • 80 % Betrokkenheid bij het hele project
  • 55 % Geometrische uitgangspunten
  • 90 % biobased bouwmaterialen
  • 85 % zelfvoorzienend
  • 10 % zelfbouw
  • 55 % minder bouwafval
  • 80 % C02 reductie

Gerard en monique Vertellen

Michel, je hebt geholpen met het ontwerpen van ons huis, onze ‘jas’. Deze jas moet passen en mooi staan. We willen er goed in kunnen bewegen, het huis moet functioneel zijn. De stof van de jas, de materialen van het huis moeten goed voelen. Michel is er boven verwachting in geslaagd om een huis te ontwerpen dat ons past en hopelijk straks gaat voelen als een warme, comfortabele jas.

Het fijne bij het ontwerpen met Michel is dat hij onze soms uiteenlopende meningen op een prettige manier weet samen te voegen. Hij voelt goed en snel aan wat een ieder wil en komt met het juiste idee. We zullen ons beide thuis gaan voelen in Zonnegroet, ‘een huis op het lijf ontworpen’!

MEER LIVING EXCLUSIEVE ECO HUIZEN

CLAUDIA EN RAMON

Almere Oosterwold

HET VLIENDER

Veghel

LOUIS EN MAAIKE

Den Bosch

KIES EEN CATEGORIE – EXCLUSIEVE ECO HUIZEN

EARTH

BARN

LIVING

FLOWER

MEER PROJECTEN

Cpo projecten

eco utiliteit

catalogus

Natuurlijk voor u!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen uw droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Pin It on Pinterest