Orio architecten – Natuurlijk voor u!

WELKOM BIJ ORIO ARCHITECTEN!

 

 

Bij ORIO architecten stroomt de natuur door onze aderen. Dat zie je terug in onze holistische en organische manier van ontwerpen waar iedere keer een uniek ontwerp uit voortkomt. Onze portfolio is dan ook net zo divers als de natuur, maar kenmerkt zich door exclusieve en innovatieve ecologische woningen.

Veel van onze ontwerpen worden opgezet op basis van natuurlijke, geometrische vormen zoals de Gulden snede en de Fibonacci-reeks. Deze zorgen voor een sterke esthetische schoonheid en compositie in ieder ontwerp. Hierdoor leggen we op een dieper niveau een verbinding met de natuur.

orio staat voor

De 4 letters van ORIO staan voor OR-ganisch I-ntuitief O-ntwerpen. De naam geeft hiermee aan waar wij als architectenbureau voor staan. Wij ontwerpen op een intuitieve en organische manier. Het organische staat hierbij niet zozeer voor een vormentaal, maar ook voor hoe processen op een organische verlopen en welke materialen wij het liefste toepassen.

ORIO is ook een fonetisch geluid dat 2 werelden met elkaar verbind: de zichtbare en de niet zichtbare wereld, ook wel droomwereld of Universum genoemd. Voordat een gebouw gerealiseerd kan worden, moet er eerst een gedachte over dat gebouw gevormd zijn. De 2 O’s staan voor de fysieke wereld en deze niet zichtbare wereld, de I vormt de verbinding en de R is de beweging tussen deze 2 werelden.
Met de naam ORIO geven we aan dat we een brug zijn, die het mogelijk maakt om dromen waar te maken. Dit doen wij op een geheel eigen en unieke manier.

VERHOUDINGEN EN (ON)AFHANKELIJKHEID

ORIO architecten creëert unieke, mooie en gezonde gebouwen die een verrijking zijn voor onze leefomgeving. De meeste mensen besteden veel tijd in een gebouwde omgeving en deze omgeving bepaald voor een groot gedeelte hoe je je voelt en hoe jouw gezondheid is. Des te prettiger en gezonder een omgeving is, des te beter kun je hierin functioneren.  Wij gebruiken daarom zoveel mogelijk natuurlijke en ecologische materialen.

Deze vorm van architectuur wordt ook wel ecologisch, humaan ecologisch, bio-logisch, bio-based, holistisch, biophilic, duurzaam, organisch, levend of circulair genoemd. Los van de nuance verschillen, zijn het benamingen voor een architectuurvorm die de connectie tussen mens en natuur centraal stelt.

WERKEN MET ENERGIE

Ieder gebouw is uniek en heeft een eigen energie. Dit geldt voor het gehele gebouw, maar ook voor iedere ruimte in dat gebouw. Net als dat ieder mens uniek is, is ook het gebruik van iedere ruimte uniek.

Een slaapkamer bijvoorbeeld is niet alleen een ruimte waarin een bed staat, maar het kan ook een ruimte zijn die optimaal geschikt is gemaakt om je terug te trekken na een lange vermoeiende dag, zodat je compleet kan ontspannen. Een keuken is een plek van creatie, maar het kan ook het hart van een huis zijn.

Niet alleen begrijpen wij dit fundamentele verschil; wij weten ook hoe we dergelijke ruimtes kunnen creëren en snappen hoe we deze ruimtes kunnen laten aansluiten bij de persoonlijke behoeftes en vanuit het perspectief van een opdrachtgever. Dit doen wij door middel van specifieke verhoudingen, materialen en kleuren.

Wij hebben de overtuiging dat alles energie is en ieder mens, gebouw en omgeving een eigen energetische handtekening heeft. Door ons hierop af te stemmen is het mogelijk om niet alleen ruimtes en gebouwen te creëren die fijn en prettig aanvoelen; ze kunnen ook een specifieke en unieke functie krijgen.

Mens, natuur & gebouw in harmonie!

DE VOORDELEN VAN ORIO

 Ieder mens is uniek, heeft zijn eigen dromen en zijn eigen visie en overtuigingen. De één past zich aan zijn omgeving aan, de ander wil de omgeving aan zichzelf aanpassen. Weten wie je opdrachtgever is, is een belangrijk en essentieel onderdeel van een goed ontwerp. Wij geloven dan ook in een persoonlijk contact en hebben hier veel aandacht voor. Dit geldt voor de persoonlijke interactie, voor het ontwerpproces, en hoe wij tot besluiten komen. 

We proberen voor iedere situatie een unieke oplossing te bedenken die perfect aansluit bij iemands wensen, zijn budget, het kavel en de randvoorwaarden die gesteld zijn door een gemeente. Als organisch architectenbureau dragen wij vervolgens oplossingen aan, zonder een specifieke sturing te geven aan het resultaat. Iedere oplossing kent voordelen, maar ook nadelen. Door deze inzichtelijk te maken, kan een juiste, persoonlijke, keuze gemaakt worden. De opdrachtgever kan op basis van deze informatie een keuze maken.

Natuurlijk voor u!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen uw droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Pin It on Pinterest