Bezoek Bouwbiologische woning in Eefde

BLOG VAN MICHEL POST

EEFDE – Vandaag brachten we een bezoek aan het door ORIO architecten ontworpen, en door Dijkhuis – Bouwteam van Waarde gebouwde bouwbiologische woning Eefde.

Wat een fijne en bijzondere sfeer !!!
De rust, de schijnbare eenvoud en 2 hele gelukkige opdrachtgevers.
Het gebouw en de natuur zijn op elkaar afgestemd, maar het heeft een paar jaar geduurd voordat er een balans tusssen beide is ontstaan.

Bijzonder leuk was om te horen hoe de woning in de praktijk, ervaren wordt. Welke lessen kun je leren voor een volgende keer, en wat moet je sowieso altijd doen.
Een klein voorbeeld… de afstemming tussen buffervat, vloerverwarming en de zware lemen houtkachel bleek een uitdaging… maar ze zeiden daarbij ook: “we kijken uit naar de winter”.

Deze woning laat goed zien dat een strak ontwerp, ook spannend en speels kan zijn… en het laat voelen dat een woning gebouwd met ecologische en bio-based bouwmaterialen, een fijn, maar vooral ook gezond binnenklimaat geeft.

ORIO architecten – Natuurlijk voor u!

Misschien ben je ook geïntresseerd in …

Land van Verbinding viert open dag

Land van Verbinding viert open dag

Het door ORIO architecten ontworpen ‘Land van Verbinding’ heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Iedereen is welkom om samen de verbinding met het land en Martijn en Veronique te leggen.

Natuurlijk voor u!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!