BNA Academie Biobased bouwen – Het project IEWAN uitgelegd door ecologische architect Michel Post

BLOG VAN MICHEL POST

De BNA Academie organiseert al geruime tijd webinars over Biobased bouwen en ik ben blij dat ik vandaag een bijdrage heb mogen leveren.

Atto Harsta van Aldus Bouwinnovatie belde me op met de vraag of ik iets wilde vertellen over IEWAN, het sociale huur appartementen gebouw van stro in Lent en over onze geometrische en biobased woning ‘Cathaya’ in Renkum. De tijd die ik had voor de presentatie was vrij kort, waardoor ik me moest beperken tot het project IEWAN, maar wat was het leuk om dit project toe te kunnen lichten aan mensen die echt interesse hebben om op een duurzame wijze te gaan ontwerpen.

Zeker na de uitzending van Tegenlicht, afgelopen zondag, dat ging over ‘Wonen buiten de box‘ was dit item uiters actueel. De mensen van IEWAN hebben al bewezen dat het ook echt anders kan.

Misschien ben je ook geïntresseerd in …

Reciprocal Mania… De Ottenburg van ORIO architecten begint vorm te krijgen

Reciprocal Mania… De Ottenburg van ORIO architecten begint vorm te krijgen

De Ottenburg bestaat uit 2 vakantiehuisjes en een woning waarbij de constructie bestaat uit boomstammen die via het ‘reciprocal’ constructieprincipe worden vorm gegeven.
In dit specifieke geval gaat het om een principe ooit uitgevonden door Leonardo da Vinci en waar ORIO architecten een moderne ecologische twist aan gegeven hebben.

Het boek ‘Bouwen met STRO’ van Michel Post verkoopt zelfs na 10 jaar nog steeds goed

Het boek ‘Bouwen met STRO’ van Michel Post verkoopt zelfs na 10 jaar nog steeds goed

Alhoewel het boek inmiddels een respectabele leeftijd bereikt heeft, is de inhoud actueler dan ooit. Bouwen met hout en isoleren met een ecologisch en natuurlijk isolatiemateriaal, ook wel biobased genoemd, krijgt steeds meer belangstelling… ook van de grotere bouwbedrijven. Ook binnen ORIO architecten merken we dit in de toename aan belangstelling en omvang van onze opdrachten. 

Natuurlijk voor u!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!