CATALOGUS ONTWERPEN

HOE WERKT HET ?

1. DE EERSTE STAP

U heeft de verschillende Catalogus ontwerpen bekeken en er is er een ontwerp, wellicht zelfs twee ontwerpen, die u erg aanspreekt.

Als u wilt onderzoeken wat voor u de mogelijkheden zijn, dan is de eerste stap, net als bij de Exclusieve Eco huizen, een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij ons op kantoor of eventueel digitaal via Zoom of Skype.  Dit gesprek is met name bedoelt als wederzijdse kennismaking. Welke wensen leven er, is er al een kavel gekocht of is er zicht op een kavel, wat is het bouwbudget, welke sfeerbeelden of ontwerpen spreken tot de verbeelding. Anderzijds geeft het de mogelijkheid om vragen te stellen over onze ervaringen, over onze unieke manier van werken, over de opties die er zijn, over de processen en procedures die gaan volgen, over de bouwkosten en over het tijdspad.

Na dit gesprek is vaak direct duidelijk of er een ‘klik’ is en of de manier van werken van ORIO architecten aansluit bij uw wensen. Ook is dan duidelijk of uw wensen uitvoerbaar zijn binnen een Catalogus ontwerp, of dat u beter geholpen bent met een Exclusief ontwerp. 

Gezond wonen bereikbaar voor iedereen!

Na de eerste stap

 

2. OFFERTE

Aan de hand van dit gesprek zal door ORIO architecten een offerte opgesteld worden. In deze offerte wordt duidelijk uitgelegd wat u van ons kunt verwachten en welke vergoeding wij vragen voor onze diensten. In tegenstelling tot een Exclusief ontwerp, heeft een Catalogus ontwerp een vaste vergoeding, te weten € 10.000,- exclusief btw. Deze kosten zijn exclusief andere adviseurs, sonderingen, onderzoeken en leges.

Hierbij gaan we ervan uit dat uw wensen te realiseren zijn binnen de kaders van een Catalogus ontwerp.   

3. ONTWERP

Als er eenmaal gekozen is voor een bepaald type Catalogus ontwerp, zal dit ontwerp aangepast worden aan uw specifieke wensen. Wat is er goed aan het ontwerp, en wat kan er beter? Klopt de indeling en wat zijn hierin de mogelijkheden? Welke materialen gaan we toepassen voor op de gevel of op het dak? Welke installaties gaan we toepassen? Zonnepanelen, warmtepomp, WTW installaties, zonneboiler met buffervat of juist heel low-tech.  

Ook zal gekeken worden naar de positie op het kavel en de orientatie van de woning en of deze woning binnen uw budget gebouwd zou kunnen worden.

Vaak is het budget leidend voor het aantal m2 of m3 dat gebouwd kan worden. Hierbij gaan we uit van een bouwprijs alsof een aannemer de woning in zijn geheel sleutelklaar zou bouwen. Het is echter ook mogelijk om werkzaamheden zelf te doen, wat zich terug vertaald in een goedkopere bouwprijs, dan wel een grotere woning voor hetzelfde budget. De haalbaarheid hiervan is echter afhankelijk van de eigen deskundigheid.

4. BOUWAANVRAAG

Het Catalogus ontwerp zal vervolgens uitgewerkt worden tot het niveau waarop een omgevingsvergunning aangevraagd kan worden. In de volksmond wordt dit ook wel de bouwaanvraag genoemd. Bij deze set tekeningen hoort ook een constructieve en een installatie technische uitwerking.

Deze complete set kan vervolgens ingediend worden op het Omgevingsloket, waarna u een vergunning ontvangt voor de bouw van uw droomwoning.

Desgewenst brengen we u in contact met bouwpartners die de realisatie kunnen verzorgen. U krijgt hiermee kwaliteit voor een betaalbare prijs! 

5. BOUWVOORBEREIDING

Sommige mensen hebben er behoefte aan om de Bouwaanvraag set tekeningen op een ‘dieper’ niveau uit te laten werken.

De tekeningen worden voorzien van meer detaillering en er zal een afwerkstaat per ruimte, een licht- en schakelplan en een kozijnstaat gemaakt worden. In deze fase worden alle afspraken, wensen en technische uitwerkingen op elkaar afgestemd en op papier gezet.

De set tekeningen die hoort bij de Bouwvoorbereiding, is de set tekeningen die een aannemer nodig heeft om zijn werk- en productietekeningen te kunnen maken. Deze werkzaamheden zitten niet in de eerder genoemde vergoeding, maar worden tegen een vooraf opgegeven en vastgesteld tarief geleverd.  

 

6. FLEXIBELE HOUDING

Een Catalogus ontwerp leent zich ook bij uitstek voor zelfbouwers, of mensen die willen meebouwen aan de bouw van hun woning. ORIO architecten stelt zich flexibel op ten aanzien van de uitvoering van het ontwerp. Wij accepteren dat een ontwerp anders kan worden uitgevoerd dan dat het ontworpen is.

Het is immers niet onze woning… het is uw woning! 

BOUWEN MET EEN BOUWPARTNER

 

DIRECT BOUWEN MET EEN BOUWPARTNER

Soms hebben mensen liever direct contact met een bouwer omdat de prijs van de woning gegarandeerd kan worden. In dat geval kunt u direct contact opnemen met één van onze bouwpartner: Finnhouse of Greentogether.

In plaats van een ‘eigen’ ontwerp, binnen de grenzen van de typologie van een Catalogus ontwerp, kiest u dan voor een vastomlijnd bouwsysteem, inclusief details. Dit betekent dat er weinig ruimte is voor aanpassingen of individuele wensen, maar dat u wel verzekert bent van een partij die u volledig ontzorgt en op voorhand kan aangeven wat de woning u gaat kosten. 

Voor particulieren verloopt het verdere contact en uitwerking van deze Catalogus ontwerpen via Finnhouse. 

Bent u een projectontwikkelaar of woningbouwcorporatie, en wilt u grootschalig 1 van onze Catalogus ontwerpen, gezamenlijk, verder uitwerken, dan is onze andere bouwpartner Greentogether uw aanspreekpunt.

BOUWPARTNER FINNHOUSE

Voor de particuliere markt die graag in een licht en natuurlijk huis wil wonen, hebben wij een ontwerp gemaakt dat gebruik maakt van het unieke Paal&Balk systeem van Finnhouse. Finnhouse houdt rekening met het leven van dieren en planten en de levensduur van een materiaal, waarbij hun woningen een opvallend robuuste aanblik hebben, die tegelijk warmte, sfeer en woongenot uitstralen. Een continu vakantiegevoel dus!

Voor particulieren verloopt het verdere contact en uitwerking van dit Catalogus ontwerp via Finnhouse.

GEZOND VOOR MENS EN NATUUR

Het klimaat is onlosmakelijk verbonden aan alle natuurlijke processen op aarde én onze persoonlijke mentale en fysieke gezondheid. Laten we hier dus goed voor zorgen! Bij Finnhouse is ook uw woonklimaat voor ons van groot belang. Dit is namelijk van directe invloed op uw gezondheid. Houtbouw is hét ingrediënt voor een gezonde, bebouwde toekomst voor mens en natuur.

“WIJ ONTWERPEN EN BOUWEN VANUIT LIEFDE VOOR ONZE NATUUR”

BOUWPARTNER GREENTOGETHER

Voor de zakelijke markt zijn wij de samenwerking aangegaan met Greentogether. Greentogether is een unieke samenwerking tussen projectontwikkelaar, architect en bouwer. Ieder met een eigen expertise, en met één gezamenlijk doel: bouwen aan een betere, groene wereld. 

De hiervoor ontwikkelde woningen en appartementen hebben een gezond woon- en leefklimaat en een kleine voetafdruk op de aarde. De strategische samenwerking en de ruime ervaring maken het mogelijk om snel en efficiënt hoogwaardige projecten te ontwikkelen.

Bent u een projectontwikkelaar of woningbouwcorporatie, en wilt u grootschalig 1 van onze Catalogus ontwerpen, gezamenlijk, verder uitwerken, dan is onze andere bouwpartner Greentogether uw aanspreekpunt.

BOUWEN AAN EEN GROENE WERELD

Vindt u prettig leven belangrijk? En wilt u circulair bouwen en duurzaam investeren concreet maken? Greentogether BV ondersteunt u graag! Greentogether is een unieke samenwerking tussen projectontwikkelaar, architect en bouwer. Ieder met een eigen expertise, hebben wij één gezamenlijk doel: bouwen aan een betere, groene wereld.

“GREEN FUTURE IS NOW”

CATALOGUS ONTWERP PROJECTEN

Natuurlijk voor u!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen uw droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Pin It on Pinterest