VOLUME BIO-HOUSING 1 
GEBRUIKSOPPERVLAKTE (GO)  60 m2
BRUTO VLOEROPPERVLAK (BVO)   72 m2
BRUTO INHOUD  274 M3

BIO-HOUSING

CIRCULAIR APARTMENTS

Deze appartementen gaan uit van een modulair, circulair en ecologisch bouwsysteem. Het ontwerp van de ‘Bio-Housing’ is vooral gericht op het verdichten van het bouwvolume om de ‘footprint’ zo klein mogelijk te maken.

Zo klein mogelijke ‘footprint’!

VOLUME BIO-HOUSING 1 
GEBRUIKSOPPERVLAKTE (GO)  60 m2
BRUTO VLOEROPPERVLAK (BVO)   72 m2
BRUTO INHOUD  274 M3

VOLUME BIO-HOUSING 2
GEBRUIKSOPPERVLAKTE (GO)  90 m2
BRUTO VLOEROPPERVLAK (BVO)   108 m2
BRUTO INHOUD  410 M3

ISOLATIEWAARDEN
VLOER  RC 6,0 M2K/W
WAND  RC 7,0 M2K/W
DAK  RC 7,0 M2K/W
KOZIJNEN (HR+++)  U 0,8 W/M2K

ORIO EN GREENTOGETHER

Voor de zakelijke markt zijn wij de samenwerking aangegaan met Greentogether. Greentogether is een unieke samenwerking tussen projectontwikkelaar, architect en bouwer. Ieder met een eigen expertise, en met één gezamenlijk doel: bouwen aan een betere, groene wereld.

De hiervoor ontwikkelde woningen en appartementen hebben een gezond woon- en leefklimaat en een kleine voetafdruk op de aarde. De strategische samenwerking en de ruime ervaring maken het mogelijk om snel en efficiënt hoogwaardige projecten te ontwikkelen. En daar ligt meteen het voordeel voor de particuliere en zakelijke klant. Ecologisch wonen en werken komt binnen handbereik voor een breed publiek.

GEZAMENLIJKE DAKTUINEN

De woongebouwen hebben gezamenlijke tuinen op de daken. Dat versterkt de onderlinge verbondenheid en sociale contacten. Daarnaast draagt een groen dak bij aan de opname van CO2, en zorgt het dat de bovenste woningen minder snel opwarmen. De daken zijn zo namelijk voorzien van een extra isolerende groene dakbedekking.

PARKACHTIGE OMGEVING

Door het verdichten van het bouwvolume, is er ruimte voor groen om de woningen. Een prettige parkachtige omgeving waarin bewoners kunnen vertoeven. De energieopwekking voor de woningen vindt gezamenlijk plaats. Deze is op een unieke manier in het ontwerp verwerkt via PV-panelen op het dak van het trappenhuis. Goed voor het milieu en voor de portemonnee van de bewoners! De maandelijkse woonlasten, huur en bijkomende kosten als energie, zijn zo op een laagdrempelig niveau te houden.

BIJZONDERHEDEN

Ecologisch en duurzaam
Levensloop bestendig
Sfeervol
Compacte en efficiente indeling
Ruimtelijk en licht
Prefab te bouwen, dus korte bouwtijd
Hoogwaardige natuurlijke isolatie
Lage tot geen energierekening
Dampopen wanden, dus gezond binnenklimaat

OPTIMALE FLEXIBILITEIT

Door het verdichten van het bouwvolume, is er ruimte voor groen om de woningen. Een prettige parkachtige omgeving waarin bewoners kunnen vertoeven. De energieopwekking voor de woningen vindt gezamenlijk plaats. Deze is op een unieke manier in het ontwerp verwerkt via PV-panelen op het dak van het trappenhuis. Goed voor het milieu en voor de portemonnee van de bewoners! De maandelijkse woonlasten, huur en bijkomende kosten als energie, zijn zo op een laagdrempelig niveau te houden.

GEZONDE BOUW VOOR DE MENS

Uiteraard spreekt het voor zich dat de woningen zijn opgebouwd met duurzame, ecologische en organische materialen. Daardoor is de vochtbalans in de woningen optimaal, en daarmee de luchtkwaliteit. De circulair apartments zijn hierdoor niet alleen ‘groen’ qua opbouw, ze zijn ook nog eens gezond voor de mens.

CATALOGUS - HOE WERKT HET

INTRODUCTIE

Binnen de categorie Catalogus ontwerpen zijn er meerdere opties:
– Een ontwerp tot en met Omgevingsvergunning (= bouwvergunning)
– Een ontwerp tot en met Bouwvoorbereidings tekeningen

Via onze bouwpartners zijn er vervolgens nog twee opties:
– Een ontwerp tot en met de casco oplevering
– Een ontwerp tot en met sleutelklare oplevering

DE EERSTE STAP

Een eerste stap is, net als bij de Exclusieve Eco huizen, een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij ons op kantoor of eventueel digitaal via Zoom of Skype.  Dit gesprek is met name bedoelt als wederzijdse kennismaking. Welke wensen leven er, is er al een kavel gekocht of is er zicht op een kavel, wat is het bouwbudget, welke sfeerbeelden of ontwerpen spreken tot de verbeelding. Anderzijds geeft het de mogelijkheid om vragen te stellen over onze ervaringen, over onze unieke manier van werken, over de opties die er zijn, over de processen en procedures die gaan volgen, over de bouwkosten en over het tijdspad.

Na dit gesprek is vaak direct duidelijk of er een ‘klik’ is en of de manier van werken van ORIO architecten aansluit bij uw wensen. Ook is dan duidelijk of uw wensen uitvoerbaar zijn binnen een Catalogus ontwerp, of dat u beter geholpen bent met een Exclusief ontwerp. 

EEN OFFERTE

Aan de hand van dit gesprek zal door ORIO architecten een offerte opgesteld worden. In deze offerte wordt duidelijk uitgelegd wat u van ons kunt verwachten en welke vergoeding wij vragen voor onze diensten. In tegenstelling tot een Exclusief ontwerp, heeft een ontwerp van een Catalogus woning een vaste vergoeding, aangevuld met stelposten. De gewenste wijzigingen op het “standaard” Catalogus ontwerp bepalen de hoogte van deze stelposten.  

ONTWERP

Als er eenmaal gekozen is voor een bepaald type Catalogus ontwerp, zal dit ontwerp aangepast worden aan uw specifieke wensen. Wat is er goed aan het ontwerp, en wat kan er beter? Klopt de indeling en wat zijn hierin de mogelijkheden? Welke materialen gaan we toepassen voor op de gevel of op het dak? Welke installaties gaan we toepassen? Zonnepanelen, warmtepomp, WTW installaties, zonneboiler met buffervat of juist heel low-tech.  

Ook zal gekeken worden naar de positie op het kavel en de orientatie van de woning en of deze woning binnen uw budget gebouwd zou kunnen worden.

Vaak is het budget leidend voor het aantal m2 of m3 dat gebouwd kan worden. Hierbij gaan we uit van een bouwprijs alsof een aannemer de woning in zijn geheel sleutelklaar zou bouwen. Het is echter ook mogelijk om werkzaamheden zelf te doen, wat zich terug vertaald in een goedkopere bouwprijs, dan wel een grotere woning voor hetzelfde budget. De haalbaarheid hiervan is echter afhankelijk van de eigen deskundigheid.

BOUWVOORBEREIDING

Sommige mensen hebben er behoefte aan om de Bouwaanvraag set tekeningen op een ‘dieper’ niveau uit te laten werken.

De tekeningen worden voorzien van meer detaillering en er zal een afwerkstaat per ruimte, een licht- en schakelplan en een kozijnstaat gemaakt worden. In deze fase worden alle afspraken, wensen en technische uitwerkingen op elkaar afgestemd en op papier gezet.

De set tekeningen die hoort bij de Bouwvoorbereiding, is de set tekeningen die een aannemer nodig heeft om zijn werk- en productietekeningen te kunnen maken.

FLEXIBELE HOUDING

Een Catalogus ontwerp leent zich bij uitstek voor zelfbouwers, of mensen die willen meebouwen aan de bouw van hun woning. ORIO architecten stelt zich flexibel op ten aanzien van de uitvoering van het ontwerp. Wij accepteren dat een ontwerp anders kan worden uitgevoerd dan dat het ontworpen is.

Het is immers niet onze woning… het is uw woning! 

MEER CATALOGUS PROJECTEN

catalogus

BUTTERFLY

CATALOGUS

DRAGONFLY

CATALOGUS

HONEYCOMB

CATALOGUS

HUMMINGBIRD

CATALOGUS

MOSQUITO

MEER PROJECTEN

EXCLUSIEVE ECO HUIZEN

Cpo projecten

eco utiliteit

Natuurlijk voor u!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!