VOLUME MODEL A  (GETOOND MODEL)
GEBRUIKSOPPERVLAKTE (GO)  79 m2
BRUTO VLOEROPPERVLAK (BVO)   100 m2
BRUTO INHOUD  380 M3

BUTTERFLY

CATALOGUS

De ‘Butterfly’ is het zusje van de ‘Hummingbird’ en verbindt de buitenwereld met binnen. Door de grote glazen pui leef je buiten, terwijl de woonkamer en slaapkamers juist intiem en knus zijn. Het is een ruimtelijke en lichte woning met zo min mogelijk gangen en zoveel mogelijk leefruimte. De speelheid van de verschillende daken zorgt op een natuurlijke manier voor verschillende sferen in de woning. De woning heeft een duidelijke voorkant en achterkant en heeft daardoor 2 ‘gezichten’. Gesloten richting de weg, het geluid en het verkeer en open richting de tuin, de warmte en de zon.

Verbind de buitenwereld met binnen!

VOLUME MODEL A (GETOOND MODEL)
GEBRUIKSOPPERVLAKTE (GO)  79 m2
BRUTO VLOEROPPERVLAK (BVO)   100 m2
BRUTO INHOUD  380 M3

VOLUME MODEL B
GEBRUIKSOPPERVLAKTE (GO)  110 m2
BRUTO VLOEROPPERVLAK (BVO)   133 m2
BRUTO INHOUD  505 M3

VOLUME MODEL C
GEBRUIKSOPPERVLAKTE (GO)  132 m2
BRUTO VLOEROPPERVLAK (BVO)   168 m2
BRUTO INHOUD  638 M3

ISOLATIEWAARDEN
VLOER  RC 4,0 M2K/W
WAND  RC 5,0 M2K/W
DAK  RC 7,0 M2K/W
KOZIJNEN (HR+++)  U 0,8 W/M2K

ORIO EN FINNHOUSE

Voor de particuliere markt die graag in een licht en natuurlijk huis wil wonen, hebben wij een ontwerp gemaakt dat gebruik maakt van het unieke Paal&Balk systeem van Finnhouse. Finnhouse houdt rekening met het leven van dieren en planten en de levensduur van een materiaal, waarbij hun woningen een opvallend robuuste aanblik hebben, die tegelijk warmte, sfeer en woongenot uitstralen. Een continu vakantiegevoel dus!

RUIMTELIJKE BELEVING

De basis van dit ontwerp werkt met wijkende hoeken in combinatie met rechte hoeken. De wijkende hoeken zorgen ervoor dat je verschillende ‘energieën’ in  één ruimte krijgt. Daardoor kun je meerdere functies in één ruimte  hebben, zonder het gevoel te hebben dat alles in één ruimte gebeurt. Deze hoekverdraaiing zorgt er ook voor dat de ruimtelijke beleving van de buitenwereld versterkt wordt. Dit komt omdat het blikveld niet verkleind wordt, zoals wel het geval is bij parallelle muren.

UITBREIDBAAR

Deze woning is inwendig vrij indeelbaar en heel gemakkelijk uit te breiden. Binnen het getoonde model zijn al 3 indelingen denkbaar; van 1 slaapkamer tot 3 slaapkamers (= 4 kamer appartement). Naast dit model zijn 2 andere varianten uitgewerkt, waarbij de ‘vleugel’ gespiegeld is. Door deze extra ‘vleugel’ ontstaat een grotere woning, waarbij deze ‘vleugel’ zelfs een 2e verdieping zou kunnen krijgen.

BIJZONDERHEDEN

Ecologisch en duurzaam
Levensloop bestendig
Sfeervol
Compacte en efficiente indeling
Ruimtelijk en licht
Prefab te bouwen, dus korte bouwtijd
Hoogwaardige natuurlijke isolatie
Lage tot geen energierekening
Dampopen wanden, dus gezond binnenklimaat

Paal&Balk constructie, dus kozijnloos

PAAL EN BALK

De ‘Butterfly’ gaat uit van een Paal&Balk constructie methode. Het Paal&Balk houtbouwsysteem is kenmerkend voor de vakwerkarchitectuur van Finnhouse. Deze vrijdragend constructie, opgebouwd uit Fins vurenhout, vormt de zichtbare structuur van de woning. Het vakwerk wordt gevuld met damp-open houtskeletbouw elementen en triple-glas vlakken. Zo krijgt de woning een energiezuinig en circulair karakter. Uniek aan het Paal&Balk systeem is dat de vaste triple beglazing direct in de houten constructie wordt geplaatst. Kozijnloos bouwen dus. Hierdoor krijg je een echt binnen-buiten gevoel, zonder extra verstoringen als kozijnen die weer een andere kleur hebben.

OPTIONEEL

Het bijzondere van dit ontwerp is dat de woning en de terrassen als één geheel zijn ontworpen. Binnen en buiten zijn daarmee op een mooie manier met elkaar vervlochten. Dit zijn echter ‘specials’ die de woning en zijn omgeving aankleden, maar niet een onderdeel vormen van de woning zelf. Het is een optie om het op deze manier uit te voeren.  

Bij de afwerking van de gevel kan gespeeld worden met kleur en met materiaal.

Op die manier komt dit ‘Butterfly’ ontwerp vrij eenvoudig aan allerlei woonwensen tegemoet.

CATALOGUS - HOE WERKT HET

INTRODUCTIE

Binnen de categorie Catalogus ontwerpen zijn er meerdere opties:
– Een ontwerp tot en met Omgevingsvergunning (= bouwvergunning)
– Een ontwerp tot en met Bouwvoorbereidings tekeningen

Via onze bouwpartners zijn er vervolgens nog twee opties:
– Een ontwerp tot en met de casco oplevering
– Een ontwerp tot en met sleutelklare oplevering

DE EERSTE STAP

Een eerste stap is, net als bij de Exclusieve Eco huizen, een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij ons op kantoor of eventueel digitaal via Zoom of Skype.  Dit gesprek is met name bedoelt als wederzijdse kennismaking. Welke wensen leven er, is er al een kavel gekocht of is er zicht op een kavel, wat is het bouwbudget, welke sfeerbeelden of ontwerpen spreken tot de verbeelding. Anderzijds geeft het de mogelijkheid om vragen te stellen over onze ervaringen, over onze unieke manier van werken, over de opties die er zijn, over de processen en procedures die gaan volgen, over de bouwkosten en over het tijdspad.

Na dit gesprek is vaak direct duidelijk of er een ‘klik’ is en of de manier van werken van ORIO architecten aansluit bij uw wensen. Ook is dan duidelijk of uw wensen uitvoerbaar zijn binnen een Catalogus ontwerp, of dat u beter geholpen bent met een Exclusief ontwerp. 

EEN OFFERTE

Aan de hand van dit gesprek zal door ORIO architecten een offerte opgesteld worden. In deze offerte wordt duidelijk uitgelegd wat u van ons kunt verwachten en welke vergoeding wij vragen voor onze diensten. In tegenstelling tot een Exclusief ontwerp, heeft een ontwerp van een Catalogus woning een vaste vergoeding, aangevuld met stelposten. De gewenste wijzigingen op het “standaard” Catalogus ontwerp bepalen de hoogte van deze stelposten.  

ONTWERP

Als er eenmaal gekozen is voor een bepaald type Catalogus ontwerp, zal dit ontwerp aangepast worden aan uw specifieke wensen. Wat is er goed aan het ontwerp, en wat kan er beter? Klopt de indeling en wat zijn hierin de mogelijkheden? Welke materialen gaan we toepassen voor op de gevel of op het dak? Welke installaties gaan we toepassen? Zonnepanelen, warmtepomp, WTW installaties, zonneboiler met buffervat of juist heel low-tech.  

Ook zal gekeken worden naar de positie op het kavel en de orientatie van de woning en of deze woning binnen uw budget gebouwd zou kunnen worden.

Vaak is het budget leidend voor het aantal m2 of m3 dat gebouwd kan worden. Hierbij gaan we uit van een bouwprijs alsof een aannemer de woning in zijn geheel sleutelklaar zou bouwen. Het is echter ook mogelijk om werkzaamheden zelf te doen, wat zich terug vertaald in een goedkopere bouwprijs, dan wel een grotere woning voor hetzelfde budget. De haalbaarheid hiervan is echter afhankelijk van de eigen deskundigheid.

BOUWVOORBEREIDING

Sommige mensen hebben er behoefte aan om de Bouwaanvraag set tekeningen op een ‘dieper’ niveau uit te laten werken.

De tekeningen worden voorzien van meer detaillering en er zal een afwerkstaat per ruimte, een licht- en schakelplan en een kozijnstaat gemaakt worden. In deze fase worden alle afspraken, wensen en technische uitwerkingen op elkaar afgestemd en op papier gezet.

De set tekeningen die hoort bij de Bouwvoorbereiding, is de set tekeningen die een aannemer nodig heeft om zijn werk- en productietekeningen te kunnen maken.

FLEXIBELE HOUDING

Een Catalogus ontwerp leent zich bij uitstek voor zelfbouwers, of mensen die willen meebouwen aan de bouw van hun woning. ORIO architecten stelt zich flexibel op ten aanzien van de uitvoering van het ontwerp. Wij accepteren dat een ontwerp anders kan worden uitgevoerd dan dat het ontworpen is.

Het is immers niet onze woning… het is uw woning! 

MEER CATALOGUS PROJECTEN

CATALOGUS

DRAGONFLY

CATALOGUS

BIO-HOUSING

CATALOGUS

HONEYCOMB

CATALOGUS

HUMMINGBIRD

CATALOGUS

MOSQUITO

MEER PROJECTEN

EXCLUSIEVE ECO HUIZEN

Cpo projecten

eco utiliteit

Natuurlijk voor u!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!