VOLUME MODEL A  (GETOOND MODEL)
GEBRUIKSOPPERVLAKTE (GO)  79 m2
BRUTO VLOEROPPERVLAK (BVO)   100 m2
BRUTO INHOUD  380 M3

orio logo trans menu goud

BUTTERFLY

CATALOGUS ONTWERPEN

De ‘Butterfly’ is het zusje van de ‘Hummingbird’ en verbindt de buitenwereld met binnen. Door de grote glazen pui leef je buiten, terwijl de woonkamer en slaapkamers juist intiem en knus zijn. Het is een ruimtelijke en lichte woning met zo min mogelijk gangen en zoveel mogelijk leefruimte. De speelheid van de verschillende daken zorgt op een natuurlijke manier voor verschillende sferen in de woning. De woning heeft een duidelijke voorkant en achterkant en heeft daardoor 2 ‘gezichten’. Gesloten richting de weg, het geluid en het verkeer en open richting de tuin, de warmte en de zon.

Verbind de buitenwereld met binnen!

VOLUME MODEL A (GETOOND MODEL)
GEBRUIKSOPPERVLAKTE (GO)  79 m2
BRUTO VLOEROPPERVLAK (BVO)   100 m2
BRUTO INHOUD  380 M3

VOLUME MODEL B
GEBRUIKSOPPERVLAKTE (GO)  110 m2
BRUTO VLOEROPPERVLAK (BVO)   133 m2
BRUTO INHOUD  505 M3

VOLUME MODEL C
GEBRUIKSOPPERVLAKTE (GO)  132 m2
BRUTO VLOEROPPERVLAK (BVO)   168 m2
BRUTO INHOUD  638 M3

ISOLATIEWAARDEN
VLOER  RC 4,0 M2K/W
WAND  RC 5,0 M2K/W
DAK  RC 7,0 M2K/W
KOZIJNEN (HR+++)  U 0,8 W/M2K

orio catalog butterfly fib

ORIO EN FINNHOUSE

Voor de particuliere markt die graag in een licht en natuurlijk huis wil wonen, hebben wij een ontwerp gemaakt dat gebruik maakt van het unieke Paal&Balk systeem van Finnhouse. Finnhouse houdt rekening met het leven van dieren en planten en de levensduur van een materiaal, waarbij hun woningen een opvallend robuuste aanblik hebben, die tegelijk warmte, sfeer en woongenot uitstralen. Een continu vakantiegevoel dus!

Voor particulieren verloopt het verdere contact en uitwerking van dit Catalogus ontwerp via Finnhouse.

logos bouwteam finnhouse

orio catalog butterfly carcc
orio catalog butterfly cardd
orio catalogus foto butterfly c
orio catalogus foto butterfly d

RUIMTELIJKE BELEVING

De basis van dit ontwerp werkt met wijkende hoeken in combinatie met rechte hoeken. De wijkende hoeken zorgen ervoor dat je verschillende ‘energieën’ in  één ruimte krijgt. Daardoor kun je meerdere functies in één ruimte  hebben, zonder het gevoel te hebben dat alles in één ruimte gebeurt. Deze hoekverdraaiing zorgt er ook voor dat de ruimtelijke beleving van de buitenwereld versterkt wordt. Dit komt omdat het blikveld niet verkleind wordt, zoals wel het geval is bij parallelle muren.

UITBREIDBAAR

Deze woning is inwendig vrij indeelbaar en heel gemakkelijk uit te breiden. Binnen het getoonde model zijn al 3 indelingen denkbaar; van 1 slaapkamer tot 3 slaapkamers (= 4 kamer appartement). Naast dit model zijn 2 andere varianten uitgewerkt, waarbij de ‘vleugel’ gespiegeld is. Door deze extra ‘vleugel’ ontstaat een grotere woning, waarbij deze ‘vleugel’ zelfs een 2e verdieping zou kunnen krijgen.

BIJZONDERHEDEN

Ecologisch en duurzaam
Levensloop bestendig
Sfeervol
Compacte en efficiente indeling
Ruimtelijk en licht
Prefab te bouwen, dus korte bouwtijd
Hoogwaardige natuurlijke isolatie
Lage tot geen energierekening
Dampopen wanden, dus gezond binnenklimaat

Paal&Balk constructie, dus kozijnloos

PAAL EN BALK

De ‘Butterfly’ gaat uit van een Paal&Balk constructie methode. Het Paal&Balk houtbouwsysteem is kenmerkend voor de vakwerkarchitectuur van Finnhouse. Deze vrijdragend constructie, opgebouwd uit Fins vurenhout, vormt de zichtbare structuur van de woning. Het vakwerk wordt gevuld met damp-open houtskeletbouw elementen en triple-glas vlakken. Zo krijgt de woning een energiezuinig en circulair karakter. Uniek aan het Paal&Balk systeem is dat de vaste triple beglazing direct in de houten constructie wordt geplaatst. Kozijnloos bouwen dus. Hierdoor krijg je een echt binnen-buiten gevoel, zonder extra verstoringen als kozijnen die weer een andere kleur hebben.

OPTIONEEL

Het bijzondere van dit ontwerp is dat de woning en de terrassen als één geheel zijn ontworpen. Binnen en buiten zijn daarmee op een mooie manier met elkaar vervlochten. Dit zijn echter ‘specials’ die de woning en zijn omgeving aankleden, maar niet een onderdeel vormen van de woning zelf. Het is een optie om het op deze manier uit te voeren.  

Bij de afwerking van de gevel kan gespeeld worden met kleur en met materiaal.

Op die manier komt dit ‘Butterfly’ ontwerp vrij eenvoudig aan allerlei woonwensen tegemoet.

Voor meer uitleg over het proces, de mogelijkheden en de kosten, klik op de button hieronder.

LogoOrio Schaduw HR
Logo finnhouse 300x138 1

MEER CATALOGUS ONTWERP PROJECTEN

MEER PROJECTEN

EXCLUSIEVE ECO HUIZEN

orio logo trans menu goud

Cpo projecten

orio logo trans menu goud

eco utiliteit

orio logo trans menu goud

Natuurlijk voor u!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

mob home samenontwerpen

Pin It on Pinterest