De ‘Barn’ typologie van ORIO architecten krijgt wederom vorm in deze ecologische woning

BLOG VAN MICHEL POST

OOSTVOORNE – Binnen onze Exclusieve Eco Huizen hebben we 4 verschillende categorien: EARTH – BARN – LIVING – FLOWER.

19 406 Kap Picture14

In Oostvoorne zijn we momenteel bezig met het ontwerp van deze bijzonder BARN woning. De woning zal zowel op het gebied van techniek, als op het gebied van ecologie, duurzaam gebouwd worden. De woning wordt zo veel mogelijk gebouwd met ecologische en natuurljike materialen zoals hout, stro, wol en leem en zal geheel zelfvoorzienend worden.

19 406 Kap Picture15

De zijde van de woning die op de straat gericht is zal vrij gesloten worden, waarbij er een sterk contrast is tussen ‘licht en donker’. De zijde die op de tuin gericht is zal zo open mogelijk gemaakt worden, waarbij de tuin als het ware de woning in stroomt. Een licht schuin oplopend dak laat het licht in de winter ver de woning in komen, terwijl de overstekken zorgen voor voldoende schaduw in de zomer. Dit ontwerp laat goed zien dat er kracht kan liggen in eenvoud.

Kap 20210224 1

Misschien ben je ook geïntresseerd in …

Uitnodiging voor Excursie naar Villa De Zonnegroet en CPO Project Pentakel in Zeewolde

Uitnodiging voor Excursie naar Villa De Zonnegroet en CPO Project Pentakel in Zeewolde

ORIO architecten nodigt u uit voor een excursie op 12 oktober naar Villa De Zonnegroet en het CPO project Pentakel woningen in Zeewolde. Bezoek de duurzame villa geisoleerd met kalkhennep en ontdek de Pentakel woningen met hun unieke dampopen HSB wandopbouw en vijfhoekig ontwerp, geïnspireerd door Leonardo da Vinci’s symboliek van menselijke perfectie en harmonie. Mis deze kans niet om innovatieve bouwmethoden en architectonische symboliek van dichtbij te ervaren.

Ontdek de Bijzondere Organisch Gevormde Gebouwen van ORIO architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie naar Almere Oosterwold!

Ontdek de Bijzondere Organisch Gevormde Gebouwen van ORIO architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie naar Almere Oosterwold!

Ontdek de Bijzondere Gebouwen van ORIO Architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie!

Bij ORIO architecten nodigen we je uit voor een exclusieve excursie op zaterdagochtend 29 juni 2024 naar drie unieke, duurzaam ontworpen woningen: De Groene Draak, De Aardetempel, en ’t Hart. Deze gebouwen, gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, stro en leem, combineren organische vormen met een sterke geometrische basis.

Natuurlijk voor u!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!