De herfst is een tijd van oogsten door de ogen van ORIO architecten

BLOG VAN MICHEL POST

SOEST – De herfst is nog maar net begonnen, en nu al merken we de verandering in energie, die gepaard gaat met deze seizoenswisseling. Daar waar je in de zomer, projecten en ideeen koestert en ‘warm’ houdt… geeft de herfst nieuwe energie… en in ons geval, de enerige van verandering en van nieuwe ontmoetingen.

20220927 110614

Zo waren we onlangs in Ter Apel bij de H. Willibrorduskerk, waar Dick van den Dool (van Gaialogie) tijdens de 102e bijeenkomst van de VIBA werkgroep Harmonicale Ellips, ons een hele dag liet voelen en ervaren welke energien aanwezig zijn rondom, en in, deze kerk. Bijzonder was het moment dat we gingen voelen hoe de metselaars van vroeger, de stenen, actief en re-actief, verwerkten in een muur om een afwerende, dan wel aantrekkende, energie op te wekken. Ook het verschil qua energie tussen oud,- en nieuw hout was opmerkelijk en erg waardevol om te ervaren.

20220921 C0472.MP4.00 00 21 21.Still001

Een ander bijzonder moment, met mooie ontmoetingen, was de Anima Mundi Ceremoni van 21 september 2022, bij de Tempelhof in Winssen. Om met de woorden van Huub en Adelheid Kortekaas te spreken:

“Wat een prachtige verbinding hebben we samen met jullie rondom Anima Mundi op De Tempelhof gezonden aan de kosmos. We werden helemaal verrast door het natuurlijke verloop van de kennismaking en de ceremonie. Het was een historisch moment in de geschiedenis van Anima Mundi.” 

Voor meer informatie over De TempelhofKrach, en daarmee ook het project Anima Mundi, bezoek de website van De Tempelhof. 

20220922 132621

Afgelopen maand bracht woningbouwcorporatie Ymere uit Amsterdam een bezoek aan het door ORIO architecten ontworpen, sociaal huurwoningen project IEWAN in Nijmegen. Aan ons werd gevraagd om de rondleiding te verzorgen. Deze hebben we samen met Hanneke Beld van Bureau Viertel verzorgt, waarbij Hanneke, als initiatiefneemster en bewoonster van deze strowijk, ons meenam in de geschiedenis van het ontstaan en de bouw van IEWAN, maar ook hoe het is om hier te wonen.

20220922 153245

Het bezoek aan de door ORIO architecten ontworpen strobalen woning ‘Fibonacci’ met zijn boomstammen kolommen (die op 100 meter afstand van IEWAN staat), was een mooie afsluiting van de dag.

 

 

Misschien ben je ook geïntresseerd in …

Uitnodiging voor Excursie naar Villa De Zonnegroet en CPO Project Pentakel in Zeewolde

Uitnodiging voor Excursie naar Villa De Zonnegroet en CPO Project Pentakel in Zeewolde

ORIO architecten nodigt u uit voor een excursie op 12 oktober naar Villa De Zonnegroet en het CPO project Pentakel woningen in Zeewolde. Bezoek de duurzame villa geisoleerd met kalkhennep en ontdek de Pentakel woningen met hun unieke dampopen HSB wandopbouw en vijfhoekig ontwerp, geïnspireerd door Leonardo da Vinci’s symboliek van menselijke perfectie en harmonie. Mis deze kans niet om innovatieve bouwmethoden en architectonische symboliek van dichtbij te ervaren.

Ontdek de Bijzondere Organisch Gevormde Gebouwen van ORIO architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie naar Almere Oosterwold!

Ontdek de Bijzondere Organisch Gevormde Gebouwen van ORIO architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie naar Almere Oosterwold!

Ontdek de Bijzondere Gebouwen van ORIO Architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie!

Bij ORIO architecten nodigen we je uit voor een exclusieve excursie op zaterdagochtend 29 juni 2024 naar drie unieke, duurzaam ontworpen woningen: De Groene Draak, De Aardetempel, en ’t Hart. Deze gebouwen, gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, stro en leem, combineren organische vormen met een sterke geometrische basis.

Natuurlijk voor u!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!