De Kleine Bron, een gebouw waar kinderen met een ernstige lichamelijke beperking of ernstige ziekte een ‘hemelse’ dag kunnen beleven

BLOG VAN MICHEL POST

ELST – ORIO architecten heeft het ontwerp mogen maken voor een heel bijzonder bouwwerkje… een gebouwtje waar doodzieke kinderen een hemelse dag kunnen beleven.De kleine bron is een stichting zonder winstoogmerk die zich richt op kinderen die een ernstige lichamelijke beperking of een ernstige ziekte hebben.

Bij dit ontwerp is uitgegaan van een maatsysteem die, net als de Egyptenaren gebruikten bij het ontwerp van de grote piramide van Gizeh, uitgaat van de pooldiameter van de aarde. Met deze maateenheid is vervolgens een ‘Flower of Life’ symbool geprojecteerd, die als basis gebruikt is voor het ontwerp.

Het gebouw bestaat uit 2 gedeeltes: een ontvangstruimte met snoezelruimte en sanitaire voorzieningen en een groene kas met daarin een behandelbad tussen het groen. De ruimte ligt circa 1 meter verdiept t.o.v. het maaiveld, terwijl de koepel hier juist op staat. Dit levert een spannende overgang tussen binnen en buiten, waarbij je als het ware in de aarde ligt en de ontvangstruimte opgaat in het omliggende landschap.

Nu het basis-ontwerp gemaakt is, kan er verder worden gewerkt aan de technische uitwerking.

De Kleine Bron is een crowdfund-gebouw… dat wil zeggen dat het gerealiseerd gaat worden door middel van giften en donaties.
Voor meer informatie over dit initiatief verwijzen wij graag naar de website: http://stichtingdekleinebron.nl

ORIO architecten, Natuurlijk voor U !

Misschien ben je ook geïntresseerd in …

Natuurlijk voor u!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!