De laatste loodjes voor de door ORIO architecten ontworpen ecologische woning Cathaya in Renkum

BLOG VAN MICHEL POST

RENKUM – Met de eindstreep in zicht was het tijd voor een bezichtiging. Dankzij onze drone konden we ook mooie plaatjes van boven maken, zodat de unieke vorm van deze woning goed zichtbaar wordt. Ook nu weer is de Flower of Life gebruikt als basis voor het ontwerp en is de gehele woning zelfvoorzienend en gebouwd met ecologische en natuurlijke bouwmaterialen.

DJI 0548

Licht is een belangrijk element in deze woning. Niet alleen hebben 2 kamers een serre met een glazen dak waardoor licht en warmte de woning binnen stroomt en de omliggende tuin ‘naar binnen’ wordt getrokken… in het hart van de woning is een zeshoekige lichtpiramide die direct vanuit de entree wordt ervaren, maar ook vanuit de inpandige badkamer. Binnen toch buiten douchen is voor veel mensen een droom.

IMG 20210113 WA0028
20210129 103547

In het aanzicht van de woning is een sterke dynamiek aangebracht. Op aanraden van de welstand hebben we de gevels nog dynamischer gemaakt dan ze waren, wat voor ons een eerste keer was. Hoe vaak maak je mee dat een welstandscommissie zegt dat een gevel nog niet spannend genoeg is !

20210129 111042

Dankzij bouwspecialist Thijmen Geul van TRG Bouw en de bouwbegeleider Gerrit de Weerd van Buildingcommunity is er wederom een ORIO architecten juweeltje ontstaan.

Wilt u ook uw eigen droomwoning creëren en bent u benieuwd wat er mogelijk is, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

ORIO architecten, Natuurlijk voor u!

Misschien ben je ook geïntresseerd in …

Ontdek de Bijzondere Organisch Gevormde Gebouwen van ORIO architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie naar Almere Oosterwold!

Ontdek de Bijzondere Organisch Gevormde Gebouwen van ORIO architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie naar Almere Oosterwold!

Ontdek de Bijzondere Gebouwen van ORIO Architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie!

Bij ORIO architecten nodigen we je uit voor een exclusieve excursie op zaterdagochtend 29 juni 2024 naar drie unieke, duurzaam ontworpen woningen: De Groene Draak, De Aardetempel, en ’t Hart. Deze gebouwen, gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, stro en leem, combineren organische vormen met een sterke geometrische basis.

Natuurlijk voor u!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!