CATEGORIE  EARTH – VRIJSTAANDE VILLA
JAAR  2010 – 2013
OPPERVLAKTE   260 m2 /980 m3
LOCATIE  CUIJK

TRANSCAT E 14
orio logo earth trans

AARDEHUIS UTOPIA

CUIJK

Als iemand mij deze vraag meer dan zeven jaar geleden had gevraagd , had ik daar hard om kunnen lachen. Leuk voor ‘geitenwollensokken hippies’, maar niet voor mij. Afgestudeerd aan de TU Delft in de jaren zeventig had ik wel het gedachtengoed van die tijdsperiode meegekregen, maar er eigenlijk zelf weinig mee gedaan. Ja, ik probeerde het milieu wel zo veel mogelijk te ontzien, alleen dat leverde niet zo veel op in de praktijk van alledag. Met de naderende komst van het einde van een werkzame periode, begon die ‘oude gedachte’ wel te knagen. Kan ik daadwerkelijk zelf iets voor het milieu doen ?

Een strobalen huis bouwen??

orio utopia ronaldtijd

Ronald en ILA

Een Droom van Strobalen.

orio earth utopia 1.4a
orio earth utopia 1.4d
orio earth utopia 1.4c
orio earth utopia 1.4b

LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT

Een lange zoektocht naar een nieuwe bestemming in mijn leven gekoppeld aan een nieuw huis leverde de doorbraak.

Het bezoek aan de bouwbeurs in Utrecht leidde naar een ‘ideaal huis’, houtskeletbouw een prefab pakket uit Duitsland. Zeer degelijk gebouwd met superieure isolatie en energiewaarden. Bij toeval, maar wat is toeval ie een mensenleven, stuitte ik op de stand van een paar jonge enthousiastelingen die met strobalen in de weer waren. Erg veel gelachen, het waren leuke jongens en het deed mij erg sterk terug denken aan de jaren zeventig. In die zelfde beursstand was een tekening opgehangen van een bijzonder huis, een Earthship leerde ik later. Het was liefde op het eerste gezicht! Dit wilde ik ook hebben, wonen in zo’n soort droomwoning.

Een droom, een superhuis

De jonge architect, Michel Post, die mij alles geduldig uitlegde, keek mij ondertussen wat ongelovig aan… Is die man wel serieus??? Binnen een paar weken had ik weer bij toeval(?!?) een geschikt stuk grond gevonden op Marktplaats notabene …
De rest is geschiedenis. Het huis is eigenlijk vrij snel gebouwd en is in zeer veel dagbladen, weekbladen en een architectenblad gepubliceerd. De KRO-NCRV heeft er een aflevering op ‘Binnenste Buiten’ van gemaakt.

Het is een droom, een superhuis en de meest karakteristieke omschrijving die vrijwel iedere bezoeker bij binnenkomst maakt, is : ‘het voelt goed aan’ ! Dat zegt alles, het huis voelt zeer prettig aan, een zeer gezond binnenklimaat en de energiekosten zijn vrijwel ‘NUL’!

PROJECT DETAILS

  • 45 % Betrokkenheid bij het hele project
  • 60 % Geometrische uitgangspunten
  • 80 % biobased bouwmaterialen
  • 75 % zelfvoorzienend
  • 60 % zelfbouw
  • 10 % minder bouwafval
  • 60 % C02 reductie

RONALD SALTERS VERTELT

orio testi ronald

‘Michel Post is voor mij degene geweest die al onze persoonlijke woonwensen perfect heeft vertaald in een “Droom van Strobalen”.  Ik zeg dan ook meestal tegen journalisten en bekenden : dit huis is gebouwd door ‘ de Johan Cruijf onder de architecten’, waanzinnig creatief, maar wel rekening houdend met wat mogelijk en haalbaar is.’ 

MEER EARTH EXCLUSIEVE ECO HUIZEN

orio logo earth trans

SWINGING ART HOUSE

Almere Oosterwold

KIES EEN CATEGORIE – EXCLUSIEVE ECO HUIZEN

orio logo earth trans

EARTH

orio logo barn trans

BARN

orio logo living trans

LIVING

orio logo flower trans

FLOWER

MEER PROJECTEN

Cpo projecten

orio logo trans menu goud

eco utiliteit

orio logo trans menu goud

catalogus

orio logo trans menu goud

Natuurlijk voor u!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen uw droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

mob home samenontwerpen

Pin It on Pinterest