Ecologische villa ‘Zonnegroet’ in volle bloei

BLOG VAN MICHEL POST

ZEEWOLDE – Het is altijd fijn om terug te komen bij een project dat een jaar terug is opgeleverd. In dit geval brachten we een bezoek aan het, door ORIO architecten ontworpen, ecologische kalkhennep passief huis in Zeewolde.

Niet alleen staat dan de tuin in volle bloei… je hoort ook de ervaringen van de bewoners over de keuzes die we in het ontwerp proces gezamenlijk gemaakt hebben, waardoor je de volgende keer andere… of juist dezelfde… keuzes kunt maken.

Een belangrijke les hebben we geleerd ten aanzien van de opwarming van de woning. Alhoewel de woning over het algemeen genomen goed presteert ten aanzien van opwarming en koeling, zorgen de grote hoge ramen op het westen toch voor teveel opwarming in de zomer. Aan de andere kant zorgt de gesloten Noordgevel juist voor en aangenaam koel klimaat in dezelfde warme periodes. Dit zijn principes die je graag op de juiste manier toepast… zeker nu de zomers steeds warmer gaan worden.

Nu de tuin in volle bloei staat, valt pas goed op hoe de woning de tuin omarmt en hoe het overdekte terras als het ware in het groen lijk te steken.

Het beste is dit te zien vanuit een vogelvlucht perspectief, waarbij opvalt dat een organische vormentaal qua architectuur… een tuinontwerp genereerd die ook organische is.

 

Misschien ben je ook geïntresseerd in …

Reciprocal Mania… De Ottenburg van ORIO architecten begint vorm te krijgen

Reciprocal Mania… De Ottenburg van ORIO architecten begint vorm te krijgen

De Ottenburg bestaat uit 2 vakantiehuisjes en een woning waarbij de constructie bestaat uit boomstammen die via het ‘reciprocal’ constructieprincipe worden vorm gegeven.
In dit specifieke geval gaat het om een principe ooit uitgevonden door Leonardo da Vinci en waar ORIO architecten een moderne ecologische twist aan gegeven hebben.

Het boek ‘Bouwen met STRO’ van Michel Post verkoopt zelfs na 10 jaar nog steeds goed

Het boek ‘Bouwen met STRO’ van Michel Post verkoopt zelfs na 10 jaar nog steeds goed

Alhoewel het boek inmiddels een respectabele leeftijd bereikt heeft, is de inhoud actueler dan ooit. Bouwen met hout en isoleren met een ecologisch en natuurlijk isolatiemateriaal, ook wel biobased genoemd, krijgt steeds meer belangstelling… ook van de grotere bouwbedrijven. Ook binnen ORIO architecten merken we dit in de toename aan belangstelling en omvang van onze opdrachten. 

Natuurlijk voor u!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!