Een ontwerp voor in een ander land vraagt om een andere manier van denken – De kracht van ORIO architecten

BLOG VAN MICHEL POST

GHANA – Voor het Quashie School Project zijn wij gevraagd om zes short-stay- en twee long-stay guesthouses te ontwerpen.
“Uiteraard” zo duurzaam en ecologisch mogelijk en met respect voor de natuur en gebaseerd op natuurlijke verhoudingen.

Dat een dergelijke vraag in Afrika een ander resultaat oplevert dan hier in Nederland mag duidelijk zijn, maar hoe pak je zoiets aan ?

Een belangrijk gegeven is de constante warmte en de vele regens die vallen, dus bescherming tegen de zon is belangrijk, net als het gebruik van wind-energie. De binnenruimte is ondergeschikt aan de buitenruimte, dus ook dit vraagt om een andere manier van denken.

Uiteindelijk is gekozen voor een vrij eenvoudige opzet, waarbij de Fibonacci-spiraal leidend is geweest voor de verhoudingen van de verschillende ruimtes.
Niet alleen zorgt dit voor een ontwerp dat bouwbaar is door lokale mensen, het verankert het gebouw ook met zijn natuurlijke omgeving.

Misschien ben je ook geïntresseerd in …

Iets klopt er niet… maar wat?

Iets klopt er niet… maar wat?

Ken je dat gevoel? Je hebt een woning of een gebouw laten ontwerpen en ergens klopt er iets niet. Je kan je vinger er...

Ecologische villa ‘Zonnegroet’ in volle bloei

Ecologische villa ‘Zonnegroet’ in volle bloei

Een bezoek aan een woning na oplevering leert je als architect erg veel. Niet alleen staat dan de tuin in volle bloei… je hoort ook de ervaringen van de bewoners over de keuzes die we in het ontwerp proces gezamenlijk gemaakt hebben, waardoor je de volgende keer andere… of juist dezelfde… keuzes kunt maken. 

Natuurlijk voor u!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!