Een ontwerp voor in een ander land vraagt om een andere manier van denken – De kracht van ORIO architecten

BLOG VAN MICHEL POST

GHANA – Voor het Quashie School Project zijn wij gevraagd om zes short-stay- en twee long-stay guesthouses te ontwerpen.
“Uiteraard” zo duurzaam en ecologisch mogelijk en met respect voor de natuur en gebaseerd op natuurlijke verhoudingen.

Dat een dergelijke vraag in Afrika een ander resultaat oplevert dan hier in Nederland mag duidelijk zijn, maar hoe pak je zoiets aan ?

Een belangrijk gegeven is de constante warmte en de vele regens die vallen, dus bescherming tegen de zon is belangrijk, net als het gebruik van wind-energie. De binnenruimte is ondergeschikt aan de buitenruimte, dus ook dit vraagt om een andere manier van denken.

Uiteindelijk is gekozen voor een vrij eenvoudige opzet, waarbij de Fibonacci-spiraal leidend is geweest voor de verhoudingen van de verschillende ruimtes.
Niet alleen zorgt dit voor een ontwerp dat bouwbaar is door lokale mensen, het verankert het gebouw ook met zijn natuurlijke omgeving.

Misschien ben je ook geïntresseerd in …

Reciprocal Mania… De Ottenburg van ORIO architecten begint vorm te krijgen

Reciprocal Mania… De Ottenburg van ORIO architecten begint vorm te krijgen

De Ottenburg bestaat uit 2 vakantiehuisjes en een woning waarbij de constructie bestaat uit boomstammen die via het ‘reciprocal’ constructieprincipe worden vorm gegeven.
In dit specifieke geval gaat het om een principe ooit uitgevonden door Leonardo da Vinci en waar ORIO architecten een moderne ecologische twist aan gegeven hebben.

Het boek ‘Bouwen met STRO’ van Michel Post verkoopt zelfs na 10 jaar nog steeds goed

Het boek ‘Bouwen met STRO’ van Michel Post verkoopt zelfs na 10 jaar nog steeds goed

Alhoewel het boek inmiddels een respectabele leeftijd bereikt heeft, is de inhoud actueler dan ooit. Bouwen met hout en isoleren met een ecologisch en natuurlijk isolatiemateriaal, ook wel biobased genoemd, krijgt steeds meer belangstelling… ook van de grotere bouwbedrijven. Ook binnen ORIO architecten merken we dit in de toename aan belangstelling en omvang van onze opdrachten. 

Natuurlijk voor u!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!