Excursie voor vrienden van- en geïnteresseerden in, de VIBA werkgroep Harmonicale Ellips (zaterdag 4 september)

BLOG VAN MICHEL POST

ALMERE OOSTERWOLD – De 100ste (genummerde) bijeenkomst van de Harmonicale Ellips is een feit. Tijd om Harmonicaal bouwen in de praktijk te ervaren en kennis te delen.
Graag nodigen we jullie uit om op 4 september op excursie te gaan naar Almere Oosterwold waar een aantal woningen gebouwd zijn met behulp van de principes van de heilige geometrie.

vogelvlucht 1

Architect Michel post (ORIO architecten) ontwierp deze huizen voor individuele bewoners op basis van het geometrische patroon van de Flower of Life. Naast de sterke geometrische vorm zijn er ook duurzame en biobased materialen gebruikt, zoals hout, stro, leem en kalk.
De excursie is een zeldzame kans om deze gebouwen te ervaren en met architect en bewoners van gedachten te wisselen over de impact van deze harmonicale manier van Bouwen.

Secretaris Douwe Knol heeft lang geleden aangegeven zijn taak als drijvende kracht achter de Harmonicale ellips bij de 100ste bijeenkomst neer te willen leggen.
Ook hier willen we graag bij stilstaan met een korte lezing van zijn hand.

Keylis en Live to be 2019 11 24 at 10.00.44

We worden ter plaatse ontvangen  in de ruimte van de stichting Live to Be, een woon-, leer- en leefgemeenschap in Almere Oosterwold voor jonge mensen tussen de 17 en 30 jaar. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd, waar mogelijk gebruik makend van de biologische groentetuin van de stichting. (adresgegevens worden toegestuurd na aanmelding via adviesburoknol@gmail.com

Ondersteund door de VIBA en conform onze filosofie,  is ook deze bijeenkomst een kennisuitwisseling, open voor alle geïnteresseerden en zonder kosten.

VIBA vereniging WHE

Het programma ziet er als volgt uit:           

  1. 12:00 — 13:00 uur       Inloop
  2. 13:00 – 13:30 uur       Presentatie door Douwe Knol.

                                                     Als scheidend sekretaris: Visie op de werkgroep Harmonikale Ellips

                                                     Als werkgroeplid: Inleiding over de Heilige Geometrie, met name over de “Levensbloem”.

  1. 13:30 – 14:00 uur       Presentatie door Michel Post over geometrische architectuur in het algemeen en de projekten die we gaan bezoeken in het bijzonder.
  1. 14:00 – 16:00 uur       Een bezoek aan de verschillende huizen (wellicht in verschillende groepjes)
  2. 16:00 – 17:00 uur       Reflektie c.q. diskussie
  3. Aansluitend                Een hapje en een drankje.


De leden en geinteresseerden wordt verzocht zich z.s.m. aan- of af te melden, doch uiterlijk twee dagen van tevoren (per mail, adviesburoknol@gmail.com

WhatsApp Image 2021 05 20 at 20.40.51

De VIBA werkgroep ‘Harmonicale Ellips‘ is een groep mensen die geïnteresseerd zijn in de invloed van vormen, maten, verhoudingen en orientatie op beleving en spiritualiteit.

Namens De Harmonicale Ellips,

Michel Post
Voorzitter Vereniging Integrale Bio-Logische Architectuur (VIBA)

 

Misschien ben je ook geïntresseerd in …

Ontdek de Bijzondere Organisch Gevormde Gebouwen van ORIO architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie naar Almere Oosterwold!

Ontdek de Bijzondere Organisch Gevormde Gebouwen van ORIO architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie naar Almere Oosterwold!

Ontdek de Bijzondere Gebouwen van ORIO Architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie!

Bij ORIO architecten nodigen we je uit voor een exclusieve excursie op zaterdagochtend 29 juni 2024 naar drie unieke, duurzaam ontworpen woningen: De Groene Draak, De Aardetempel, en ’t Hart. Deze gebouwen, gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, stro en leem, combineren organische vormen met een sterke geometrische basis.

Natuurlijk voor u!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!