Kleuren maken wel degelijk verschil

BLOG VAN MICHEL POST

ALMERE OOSTERWOLD – Daar waar we… voor het gemak… steeds een witte gevel hadden gebruikt in onze renderingen, begint deze organische en ecologische ‘Aardetempel’ steeds meer kleur te krijgen. De vergunning is inmiddels verleend en we zijn momenteel bezig met de bouwvoorbereidingen.

Het gewenste kleurenpallet komt van het straatbeeld van een stad in Curacao, waarbij ikzelf erg verbaasd ben over hoe dicht we de kleuren op deze foto hebben kunnen benaderen in een computerprogramma.

We zijn nog niet aan het bouwen, dus de kleuren kunnen nog wijzigen, maar het is erg verrassend om te zien hoe een woning verandert door de toevoeging van kleur en welke reactie dit oproept bij mensen die het zien.

Los van de bijzondere kleuren zal dit ontwerp, als het er eenmaal staat, een spectaculair gebouw zijn om te ervaren. Je komt binnen via de gesloten noordzijde en wordt vervolgens via een houten ‘curve’ naar de voordeur geleidt. Eenmaal binnen sta je plotseling in een zee van licht en komt een explosie van geuren je tegemoet. Het zal er aangenaam warm zijn en het uitzicht op het water brengt je in 1 keer in een andere wereld. Daarna begint de ontdekkingstocht door het huis, waarbij iedere kamer ene unieke ‘feature’ heeft.

Niet alleen is er bij dit ontwerp goed gekeken naar proportie, functionaliteit, duurzaamheid, ecologie en een gezond binnenklimaat… het ontwerp is ook opgebouwd met geometrische verhoudingen die afgestemd zijn op de Fibonacci reeks en daarmee op een ‘spiritueel niveau’ aansluiting heeft met de natuur.

ORIO architecten – Natuurlijk voor U !

Misschien ben je ook geïntresseerd in …

Natuurlijk voor u!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!