Land van Verbinding viert open dag

BLOG VAN MICHEL POST

SCHOORL – 5 jaar geleden had ik voor het eerst contact met Martijn Bregman en Veronique Chermin voor het ontwerp van hun nieuwe ecologische woning. Gisteren vierden zij, met familie en vrienden, met een bijzondere ceremonie, de housewarming van hun nieuwe woning. Daarmee heeft Het Land van Verbinding een nieuwe mijlpaal bereikt en kunnen ze echt ‘landen’ op deze mooie locatie.

20230519 171149

Het huis is nog niet ‘af’, maar ondertussen wel bewoonbaar. Wat een bijzondere beleving om door deze, geheel met stro geisoleerde, woning te bewegen. Wat een verschil met een ‘recht toe, recht aan’ woning… en wat een durf en moed hebben zij gehad om dit avontuur aan te gaan. De woning is in geheel eigen beheer gebouwd, ondersteund door de aannemer Ab van der Laan (Non Stop Bouw bv), Wouter Klijn (Strobouwer) en vele anderen.

20230519 171251

De woning bestaat uit twee gedeeltes, gescheiden met een glazen gang, de zogenoemde Corridor, die uitkijkt op een patio. Dit is tevens de toegang tot de woning en vormt een natuurlijke scheiding tussen het ‘leven’ en het ‘slapen’.

Eén van de wensen van Martijn en Veronique was een woning die niet alleen op zou gaan in het landschap, maar die ook een Verbinding met het Landschap tot stand zou brengen. Gezien de reactie die ik gisteren hoorde, is dat goed gelukt.

20230519 171549

Iedereen is van harte welkom bij “Land van Verbinding“. Zoals Martijn het gisteren verwoorde: “de thee en koffie staat altijd klaar”.

Misschien ben je ook geïntresseerd in …

Ontdek de Bijzondere Organisch Gevormde Gebouwen van ORIO architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie naar Almere Oosterwold!

Ontdek de Bijzondere Organisch Gevormde Gebouwen van ORIO architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie naar Almere Oosterwold!

Ontdek de Bijzondere Gebouwen van ORIO Architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie!

Bij ORIO architecten nodigen we je uit voor een exclusieve excursie op zaterdagochtend 29 juni 2024 naar drie unieke, duurzaam ontworpen woningen: De Groene Draak, De Aardetempel, en ’t Hart. Deze gebouwen, gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, stro en leem, combineren organische vormen met een sterke geometrische basis.

Natuurlijk voor u!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!