Organisch en energetisch ontwerp voor een school, hotel, wellness, …..

BLOG VAN MICHEL POST

HEILIGE GEOMETRIE – Hoe fijn is het als je enthousiasme voelt voor een bepaald ontwerp. Als je weet dat alles klopt en ook al is het ontwerp nog niet helemaal uitgekristalliseerd, die van binnen weet je dat het goed zit. Dit is het gevoel dat ik momenteel heb voor het ontwerp van dit organische gebouw, gebaseerd op energetische geometrische principes. Het is een projectie van een idee waarbij bijvoorbeeld kinderen kunnen leren en opgroeien in een omgeving die bijdraagt aan een holistisch levensbeeld. In plaats van onze kinderen ‘weg te stoppen’ in doosjes met een ongezond leefklimaat en waarbij de nadruk ligt op efficiëntie, heb ik de overtuiging dat een groene levendige omgeving bijdraagt aan ons welbevinden. Vervang kinderen door volwassenen of mensen in het algemeen en je begrijpt dat dit gebouw meerdere functies zou kunnen hebben. Denk hierbij aan een wellness centrum, een hotel, een inspiratiecentrum voor gezond en ecologisch bouwen en ga zo maar door.

Net als de natuur zou een gebouw moeten prikkelen. Het moet de bezoeker uitdagen en verwonderen. Het moet ze inspireren om op ontdekking te gaan. Ieder gebouw zou een omgeving moeten zijn die leuk is om naar toe te gaan. Van buiten mag het er speels en avontuurlijk uitzien en van binnen zou de nadruk moeten liggen op de omliggende natuur en onze verbinding hiermee.

De manier waarop gekeken wordt naar onze omgeving, is een reflectie van hoe wij als mensen opgroeien. Als we een hernieuwde connectie willen met de natuur, begint dit met de manier waarop wij naar onze gebouwde omgeving kijken en wat voor invloed die op ons heeft. Een gebouw kan een positieve en waardevolle bijdrage hieraan leveren.

ORIO architecten denkt op een ecologische en innovatieve manier ‘out of the box’ en kan helpen om van uw droomwens, uw droomproject te realiseren. De mens, jong en oud, staat hierin centraal !

ORIO architecten, Natuurlijk voor U!

Misschien ben je ook geïntresseerd in …

Natuurlijk voor u!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!