ORIO architecten bezoekt bouw ecologische woning in Schalkwijk

BLOG VAN MICHEL POST

SCHALKWIJK – Hoe bijzonder is het als je op een bouwplaats komt waar de omgeving bijna niet wordt aangetast. Zeker als die omgeving van origine een groene oase van rust is.

20211011 154857

De aannemer, Bouwbedrijf van Engen uit Kockengen, gaat met de grootst mogelijke zorg om met de bestaande natuur, en doet daarmee recht aan het ontwerp van deze ecologische woning.

20211011 160020

Grenzend aan de rand van Schalkwijk wordt een door ORIO architecten ontworpen woning gebouwd, die qua uiterlijk en omvang lijkt om de oude bestaande woning, maar die qua energie en beleving meer aansluiten bij de omliggende natuur. Daar waar de oude woning naar binnen gekeerd was, zal deze nieuwe woning juist het contact met buiten zoeken.

20211011 160602

Vergezichten en met name het uitzicht naar de lucht, waren belangrijke uitgangspunten tijdens het ontwerpproces.

20211011 163116

Het belangrijkste uitgangspunt was echter de inpassing van de nieuwe woning in de bestaande tuin, waarbij de ‘energie’ van de woning moest kloppen bij de ‘energie’ van de tuin.
Alhoewel de woning nog opgebouwd wordt, is aan alles te merken dat dit nu al gelukt is.

ORIO architecten, Natuurlijk voor U !

 

 

 

Misschien ben je ook geïntresseerd in …

Ontdek de Bijzondere Organisch Gevormde Gebouwen van ORIO architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie naar Almere Oosterwold!

Ontdek de Bijzondere Organisch Gevormde Gebouwen van ORIO architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie naar Almere Oosterwold!

Ontdek de Bijzondere Gebouwen van ORIO Architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie!

Bij ORIO architecten nodigen we je uit voor een exclusieve excursie op zaterdagochtend 29 juni 2024 naar drie unieke, duurzaam ontworpen woningen: De Groene Draak, De Aardetempel, en ’t Hart. Deze gebouwen, gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, stro en leem, combineren organische vormen met een sterke geometrische basis.

Natuurlijk voor u!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!