ORIO architecten bezoekt bouw ecologische woning in Schalkwijk

BLOG VAN MICHEL POST

SCHALKWIJK – Hoe bijzonder is het als je op een bouwplaats komt waar de omgeving bijna niet wordt aangetast. Zeker als die omgeving van origine een groene oase van rust is.

De aannemer, Bouwbedrijf van Engen uit Kockengen, gaat met de grootst mogelijke zorg om met de bestaande natuur, en doet daarmee recht aan het ontwerp van deze ecologische woning.

Grenzend aan de rand van Schalkwijk wordt een door ORIO architecten ontworpen woning gebouwd, die qua uiterlijk en omvang lijkt om de oude bestaande woning, maar die qua energie en beleving meer aansluiten bij de omliggende natuur. Daar waar de oude woning naar binnen gekeerd was, zal deze nieuwe woning juist het contact met buiten zoeken.

Vergezichten en met name het uitzicht naar de lucht, waren belangrijke uitgangspunten tijdens het ontwerpproces.

Het belangrijkste uitgangspunt was echter de inpassing van de nieuwe woning in de bestaande tuin, waarbij de ‘energie’ van de woning moest kloppen bij de ‘energie’ van de tuin.
Alhoewel de woning nog opgebouwd wordt, is aan alles te merken dat dit nu al gelukt is.

ORIO architecten, Natuurlijk voor U !

 

 

 

Misschien ben je ook geïntresseerd in …

Reciprocal Mania… De Ottenburg van ORIO architecten begint vorm te krijgen

Reciprocal Mania… De Ottenburg van ORIO architecten begint vorm te krijgen

De Ottenburg bestaat uit 2 vakantiehuisjes en een woning waarbij de constructie bestaat uit boomstammen die via het ‘reciprocal’ constructieprincipe worden vorm gegeven.
In dit specifieke geval gaat het om een principe ooit uitgevonden door Leonardo da Vinci en waar ORIO architecten een moderne ecologische twist aan gegeven hebben.

Het boek ‘Bouwen met STRO’ van Michel Post verkoopt zelfs na 10 jaar nog steeds goed

Het boek ‘Bouwen met STRO’ van Michel Post verkoopt zelfs na 10 jaar nog steeds goed

Alhoewel het boek inmiddels een respectabele leeftijd bereikt heeft, is de inhoud actueler dan ooit. Bouwen met hout en isoleren met een ecologisch en natuurlijk isolatiemateriaal, ook wel biobased genoemd, krijgt steeds meer belangstelling… ook van de grotere bouwbedrijven. Ook binnen ORIO architecten merken we dit in de toename aan belangstelling en omvang van onze opdrachten. 

Natuurlijk voor u!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!