ORIO architecten in de media – aandacht voor ecologische CPO projecten

BLOG VAN MICHEL POST

ORIO architecten – Hoe leuk is het als ‘jouw’ projecten in de media komen… en hoe bijzonder is het als in 1 maand, in 3 verschillende vakbladen, niet 1, maar 2 van ‘jouw’ projecten, speciale aandacht krijgen.

Ik schrijf bewust ‘jouw’ tussen haakjes, want ook al heeft ORIO architecten de twee CPO projecten ontworpen… het project zelf is natuurlijk van de bewoners.

In het boekje ‘Samen Wonen’, dat is uitgebracht door Architectuurcentrum Rondeel uit Deventer, wordt aandacht besteedt aan acht bijzondere Nederlandse CPO projecten, waarvan wij het project Aardehuis Oost Nederland in Olst en de Strowijk Iewan in Lent hebben ontworpen. Dit boekje ging  hand-in-hand met de tentoonstelling over deze Collectieve Particuliere Opdrachtgevers (=CPO), die ervoor gekozen hebben om samen een ecologische omgeving te creeren.

In het blad Groener Wonen stond ook het CPO project Aardehuis Oost Nederalnd centraal. Dit is het enige off-grid woongemeenschap van Nederland, dat grotendeels door de bewoners zelf gebouwd is.

In het blad Eigen Huis Magazine was aandacht aan de projecten in Almere Oosterwold waar ORIO architecten momenteel 30 gebouwen in stro, leem en hout heeft ontworpen; is deze maand het proefschrift van Beau Roeleveld verschenen over de toepasbaarheid van Earthships in Nederland; en werd Michel Post vandaag geinterviewd voor een padcast over de toepassing van kalkhennep in relatie tot het verminderen van de stikstofuitstoot in Nederland, door Rosa en Job, studenten Future Planet Studies aan de Universiteit Amsterdam.

De aandacht voor ecologisch en gezond bouwen is sterk aan het toenemen en hopelijk zet deze trent door.
Niet alleen zijn ecologische gebouwen goed voor het milieur en de aarde… ze creeeren vooral een gezond leefklimaat.

ORIO architecten… Natuurlijk voor U !!!. 

Misschien ben je ook geïntresseerd in …

Natuurlijk voor u!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!