ORIO architecten ontwerpt ‘Het Leuker Voedselbos’

BLOG VAN MICHEL POST

BAEXEM – Net onder Roermond ligt het kleine plaatsje Baexem waar de familie Venner sinds 1818 een melkveebedrijf runt.
De nieuwste generatie Venner’s heeft geen interesse om het melkveebedrijf van hun ouders over te nemen, maar gaan deze transformeren naar een nieuwe bestemming: een commercieel productie voedselbos: Het Leuker Voedselbos. 

Aan ORIO architecten is de vraag gesteld om mee te denken over de bestaande stallen en om hier een nieuwe invulling aan te geven, waarbij een multi-functioneel gebruik van de verschillende ruimtes voorop moest staan.  Een bijzonder leuke opgave, waar we graag onze gedachten over hebben laten gaan.

Functionaliteit staat bij een dergelijke opdracht voorop. Als je veel verschillende functies, tegelijkertijd wilt kunnen gebruiken benutten, is een goede logistiek essentieel. Een gedeelte van de schuren zal gebruikt worden voor het nieuwe bedrijf, het andere deel zal commercieel verhuurd worden. Duurzaamheid en een duurzame bedrijfsvoering is hierin leidend, met als sleutelwoord: Verbinding. Niet alleen zal het groen in- en om- het gebouw een verbinding zorgen met de natuur… de open structuur nodigt ook uit voor een menselijke verbinding, waardooor innovaties kunnen ontstaan.
Uiteraard zal er zo circulair en zo ecologisch mogelijk gebouwd en verbouwd worden.

Hou de website van Het Leuker Voedselbos in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

 

 

 

 

 

 

Misschien ben je ook geïntresseerd in …

Land van Verbinding viert open dag

Land van Verbinding viert open dag

Het door ORIO architecten ontworpen ‘Land van Verbinding’ heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Iedereen is welkom om samen de verbinding met het land en Martijn en Veronique te leggen.

Natuurlijk voor u!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!