ORIO architecten ontwerpt het mooiste huis van Lievingerveld

BLOG VAN MICHEL POST

BEILEN – Een bezoek aan het project Lievingerveld in Beilen, doet je denken aan een bezoek aan Almere Oosterwold: een broedplaats van vrije geesten die ieder hun eigen droomhuis realiseren.

In Lieveringerveld heeft ORIO architecten de droomwoning mogen ontwerpen voor Herman en Gaya. Ondersteund door bouwbedrijf Het Woud, heeft Herman hier de afgelopen 8 maanden gebouwd aan deze bijzondere ecologische woning, geisoleerd met strobalen en gebouwd volgens het Heilige Geometrie symbool: The Flower of Life.

Herman heeft zijn eigen klusbedrijf: Klussen met Herman en op zijn site is de bouw te volgen. Er moeten nog een paar kleine afwerkingen afgerond worden, maar binnenkort verhuizen ze naar hun woning en dan zal ook de tuin ingericht en opgeruimd worden.

Leuk detail is de houtmijt die trots in hun tuin staat…als knipoog naar de meer bekendere hooimijt.

 

 

Misschien ben je ook geïntresseerd in …

Reciprocal Mania… De Ottenburg van ORIO architecten begint vorm te krijgen

Reciprocal Mania… De Ottenburg van ORIO architecten begint vorm te krijgen

De Ottenburg bestaat uit 2 vakantiehuisjes en een woning waarbij de constructie bestaat uit boomstammen die via het ‘reciprocal’ constructieprincipe worden vorm gegeven.
In dit specifieke geval gaat het om een principe ooit uitgevonden door Leonardo da Vinci en waar ORIO architecten een moderne ecologische twist aan gegeven hebben.

Het boek ‘Bouwen met STRO’ van Michel Post verkoopt zelfs na 10 jaar nog steeds goed

Het boek ‘Bouwen met STRO’ van Michel Post verkoopt zelfs na 10 jaar nog steeds goed

Alhoewel het boek inmiddels een respectabele leeftijd bereikt heeft, is de inhoud actueler dan ooit. Bouwen met hout en isoleren met een ecologisch en natuurlijk isolatiemateriaal, ook wel biobased genoemd, krijgt steeds meer belangstelling… ook van de grotere bouwbedrijven. Ook binnen ORIO architecten merken we dit in de toename aan belangstelling en omvang van onze opdrachten. 

Natuurlijk voor u!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!