ORIO architecten ontwerpt “The Sea Flower” – Een architectonische parel die mens en natuur dichter bij elkaar brengt

BLOG VAN MICHEL POST

Mens en Natuur dichter bij elkaar

Het idee voor deze woning komt voort uit de wens om mens en natuur dichter bij elkaar te brengen op een manier die mensen zal aanspreken. Architectuur mag een zichtbaar en spectaculair schouwspel zijn, een plek waar verschillende emoties worden opgeroepen en waarbij geleefd kan worden op een vreugdevolle en liefdevolle manier.

‘The Sea Flower’ is een energetische woning, waarbij de nadruk ligt op beleving en waarin verschillende ervaringen gecombineerd worden. In die zin is het geen huis zoals wij een huis kennen, maar een uitdrukking van energie. De beweging tussen de ervaringen is een integraal onderdeel van de beleving van deze woning: iedere keer anders, afhankelijk van het moment van de dag.

‘Flower’ woningen ontlenen hun naam aan de Flower of Life. Dit symbool geldt als één van de krachtigste symbolen uit de Heilige Geometrie en is een oeroude metafoor voor de verbondenheid van al het leven in het Universum.  Bij een ‘Flower’ woning ligt de nadruk op energetische beleving. Hierbij worden verschillende energieën gecombineerd om een bepaalde intentie vorm te geven. Er wordt gebruik gemaakt van de energie van de 4 windrichtingen Noord, Zuid, West en Oost; de 4 elementen Aarde, Water, Vuur en Lucht; en Heilige Geometrische verhoudingen zoals de Gulden Snede, Vesica Piscis en de Fibonacci reeks. Een ‘Flower’ woning is een uitdrukking van energie, speciaal ontworpen voor een specifieke opdrachtgever, locatie, intentie en moment in tijd.

De gedachte achter dit ontwerpprincipe, is dat wij schoonheid ervaren door bepaalde verhoudingen, en door verhoudingen te gebruiken die voort komen uit de natuur, voel en ervaar je als vanzelf een aansluiting met deze natuur. Veelal zijn dit geometrische verhoudingen. ‘In plaats van de focus te leggen op een ‘groene’ architectuur waarbij het groen een zichtbaar en belangrijk onderdeel van een woning is, wilden we met dit ontwerp juist de focus leggen op de verhoudingen uit de natuur.

Het ontwerp is gemaakt. De gedachten zijn op papier gezet. De volgende stap is de realisatie.

Voelt u zich aangetrokken tot deze woning of waar deze woning voor staat en bent u particulier, investeerder of project ontwikkelaar… neem dan contact met ons op.

ORIO architecten, Natuurlijk voor u !

Misschien ben je ook geïntresseerd in …

Reciprocal Mania… De Ottenburg van ORIO architecten begint vorm te krijgen

Reciprocal Mania… De Ottenburg van ORIO architecten begint vorm te krijgen

De Ottenburg bestaat uit 2 vakantiehuisjes en een woning waarbij de constructie bestaat uit boomstammen die via het ‘reciprocal’ constructieprincipe worden vorm gegeven.
In dit specifieke geval gaat het om een principe ooit uitgevonden door Leonardo da Vinci en waar ORIO architecten een moderne ecologische twist aan gegeven hebben.

Het boek ‘Bouwen met STRO’ van Michel Post verkoopt zelfs na 10 jaar nog steeds goed

Het boek ‘Bouwen met STRO’ van Michel Post verkoopt zelfs na 10 jaar nog steeds goed

Alhoewel het boek inmiddels een respectabele leeftijd bereikt heeft, is de inhoud actueler dan ooit. Bouwen met hout en isoleren met een ecologisch en natuurlijk isolatiemateriaal, ook wel biobased genoemd, krijgt steeds meer belangstelling… ook van de grotere bouwbedrijven. Ook binnen ORIO architecten merken we dit in de toename aan belangstelling en omvang van onze opdrachten. 

Natuurlijk voor u!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!