ORIO architecten ontwerpt “The Sea Flower” – Een architectonische parel die mens en natuur dichter bij elkaar brengt

BLOG VAN MICHEL POST

Mens en Natuur dichter bij elkaar

Het idee voor deze woning komt voort uit de wens om mens en natuur dichter bij elkaar te brengen op een manier die mensen zal aanspreken. Architectuur mag een zichtbaar en spectaculair schouwspel zijn, een plek waar verschillende emoties worden opgeroepen en waarbij geleefd kan worden op een vreugdevolle en liefdevolle manier.

‘The Sea Flower’ is een energetische woning, waarbij de nadruk ligt op beleving en waarin verschillende ervaringen gecombineerd worden. In die zin is het geen huis zoals wij een huis kennen, maar een uitdrukking van energie. De beweging tussen de ervaringen is een integraal onderdeel van de beleving van deze woning: iedere keer anders, afhankelijk van het moment van de dag.

‘Flower’ woningen ontlenen hun naam aan de Flower of Life. Dit symbool geldt als één van de krachtigste symbolen uit de Heilige Geometrie en is een oeroude metafoor voor de verbondenheid van al het leven in het Universum.  Bij een ‘Flower’ woning ligt de nadruk op energetische beleving. Hierbij worden verschillende energieën gecombineerd om een bepaalde intentie vorm te geven. Er wordt gebruik gemaakt van de energie van de 4 windrichtingen Noord, Zuid, West en Oost; de 4 elementen Aarde, Water, Vuur en Lucht; en Heilige Geometrische verhoudingen zoals de Gulden Snede, Vesica Piscis en de Fibonacci reeks. Een ‘Flower’ woning is een uitdrukking van energie, speciaal ontworpen voor een specifieke opdrachtgever, locatie, intentie en moment in tijd.

De gedachte achter dit ontwerpprincipe, is dat wij schoonheid ervaren door bepaalde verhoudingen, en door verhoudingen te gebruiken die voort komen uit de natuur, voel en ervaar je als vanzelf een aansluiting met deze natuur. Veelal zijn dit geometrische verhoudingen. ‘In plaats van de focus te leggen op een ‘groene’ architectuur waarbij het groen een zichtbaar en belangrijk onderdeel van een woning is, wilden we met dit ontwerp juist de focus leggen op de verhoudingen uit de natuur.

Het ontwerp is gemaakt. De gedachten zijn op papier gezet. De volgende stap is de realisatie.

Voelt u zich aangetrokken tot deze woning of waar deze woning voor staat en bent u particulier, investeerder of project ontwikkelaar… neem dan contact met ons op.

ORIO architecten, Natuurlijk voor u !

Misschien ben je ook geïntresseerd in …

Iets klopt er niet… maar wat?

Iets klopt er niet… maar wat?

Ken je dat gevoel? Je hebt een woning of een gebouw laten ontwerpen en ergens klopt er iets niet. Je kan je vinger er...

Ecologische villa ‘Zonnegroet’ in volle bloei

Ecologische villa ‘Zonnegroet’ in volle bloei

Een bezoek aan een woning na oplevering leert je als architect erg veel. Niet alleen staat dan de tuin in volle bloei… je hoort ook de ervaringen van de bewoners over de keuzes die we in het ontwerp proces gezamenlijk gemaakt hebben, waardoor je de volgende keer andere… of juist dezelfde… keuzes kunt maken. 

Natuurlijk voor u!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!