Reciprocal Mania… De Ottenburg van ORIO architecten begint vorm te krijgen

BLOG VAN MICHEL POST

SLIJK-EWIJK – Hoe bijzonder is het als een project uit 2014 eindelijk vorm begint te krijgen.
De Ottenburg bestaat uit 2 vakantiehuisjes en een woning waarbij de constructie bestaat uit boomstammen die via het ‘reciprocal’ constructieprincipe worden vorm gegeven.
In dit specifieke geval gaat het om een principe ooit uitgevonden door Leonardo da Vinci en waar ORIO architecten een moderne ecologische twist aan gegeven hebben.

WhatsApp Image 2022 04 01 at 09.19.56 3

Het idee is om deze bijzondere constructie in zijn geheel te bedekken met strobalen waar dan vervolgens een dik aardepakket overheen gaat.
Op die manier ontstaat een heuvelachtig landschap, waar men, als in een ottenburg, de constructie in het zicht blijft.

Slijk Ewijk bijgebouw 5

Helemaal bijzonder is het dat de opdrachtgever Eric Bossink zijn droom, ondanks vele tegenslagen, nooit heeft opgegeven en nu zelf de regie over de bouw voert.
Deze week volgt de bouw van het tweede huisje en daarna beginnen ze aan het woonhuis.

Slijk Ewijk hoofdgebouw 1

Speciale dank aan de constructeur Arjan Habraken van SID Studio en Ingolf Kruseman van ASK voor het maken van de renderingen.

Misschien ben je ook geïntresseerd in …

Ontdek de Bijzondere Organisch Gevormde Gebouwen van ORIO architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie naar Almere Oosterwold!

Ontdek de Bijzondere Organisch Gevormde Gebouwen van ORIO architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie naar Almere Oosterwold!

Ontdek de Bijzondere Gebouwen van ORIO Architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie!

Bij ORIO architecten nodigen we je uit voor een exclusieve excursie op zaterdagochtend 29 juni 2024 naar drie unieke, duurzaam ontworpen woningen: De Groene Draak, De Aardetempel, en ’t Hart. Deze gebouwen, gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, stro en leem, combineren organische vormen met een sterke geometrische basis.

Natuurlijk voor u!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!