Twee prachtige ecologische woningen in Peinder Mieden

BLOG VAN MICHEL POST

PEINDER MIEDENORIO architecten is gespecialiseerd in ‘Exclusieve Eco Huizen‘, wat wil zeggen dat iedere woning uniek en als een ‘maatpak’ ontworpen wordt, om een bepaalde opdrachtgever heen. Hierbij wordt rekening gehouden met omgeving, regels en wetgeving, de wensen van een opdrachtgever en (uiteraard) zijn of haar budget.

20210805 141906

Binnen De Peinder Mieden in Drachten hebben wij twee woningen ontworpen die qua verschijningsvorm compleet verschillend zijn, maar die wel dezelfde ‘normen en waarden’ hebben.

DJI 0934

De ene woning is zo ‘low tech’ mogelijk, waarbij de woning als het ware in het landschap verdwijnt. Dit is een goed voorbeeld van een “Earth” woning. Een aarde gebonden woning, ook wel ‘Earth’ woning genoemd, kenmerkt zich door de actieve interactie die deze aangaat met de natuur. Kenmerkend zijn de groene daken die vanuit het landschap lijken op te lopen.

20210805 142304

De andere woning kenmerkt zich door zijn strakke vorm- en lijnenspel en is een goed voorbeeld van een “Living” woning. ‘Living Architecture’ is een andere benaming voor Organische Architectuur. Deze woningen gaan uit van processen en vormen die voortkomen en geïnspireerd zijn uit de natuur, wat niet hoeft te betekenen dat de vorm zelf organisch hoeft te zijn.

20210805 142106

Beide woningen zijn gebouwd met duurzame biobased materialen zoals hout, stro en leem en zijn zoveel mogelijk zelfvoorzienend en beide woningen geven het gevoel alsof een warme mantel wordt omgeslagen.

DJI 0922

Alhoewel beide woningen erg verschillend zijn, vinden beide opdrachtgevers dat zij zelf het mooiste huis hebben. Dit vind ik een erg groot compliment, aangezien ORIO architecten “ontwerpen op maat” maakt…

ORIO architecten… Natuurlijk voor U!

Misschien ben je ook geïntresseerd in …

Uitnodiging voor Excursie naar Villa De Zonnegroet en CPO Project Pentakel in Zeewolde

Uitnodiging voor Excursie naar Villa De Zonnegroet en CPO Project Pentakel in Zeewolde

ORIO architecten nodigt u uit voor een excursie op 12 oktober naar Villa De Zonnegroet en het CPO project Pentakel woningen in Zeewolde. Bezoek de duurzame villa geisoleerd met kalkhennep en ontdek de Pentakel woningen met hun unieke dampopen HSB wandopbouw en vijfhoekig ontwerp, geïnspireerd door Leonardo da Vinci’s symboliek van menselijke perfectie en harmonie. Mis deze kans niet om innovatieve bouwmethoden en architectonische symboliek van dichtbij te ervaren.

Ontdek de Bijzondere Organisch Gevormde Gebouwen van ORIO architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie naar Almere Oosterwold!

Ontdek de Bijzondere Organisch Gevormde Gebouwen van ORIO architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie naar Almere Oosterwold!

Ontdek de Bijzondere Gebouwen van ORIO Architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie!

Bij ORIO architecten nodigen we je uit voor een exclusieve excursie op zaterdagochtend 29 juni 2024 naar drie unieke, duurzaam ontworpen woningen: De Groene Draak, De Aardetempel, en ’t Hart. Deze gebouwen, gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, stro en leem, combineren organische vormen met een sterke geometrische basis.

Natuurlijk voor u!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!