Twee prachtige ecologische woningen in Peinder Mieden

BLOG VAN MICHEL POST

PEINDER MIEDENORIO architecten is gespecialiseerd in ‘Exclusieve Eco Huizen‘, wat wil zeggen dat iedere woning uniek en als een ‘maatpak’ ontworpen wordt, om een bepaalde opdrachtgever heen. Hierbij wordt rekening gehouden met omgeving, regels en wetgeving, de wensen van een opdrachtgever en (uiteraard) zijn of haar budget.

Binnen De Peinder Mieden in Drachten hebben wij twee woningen ontworpen die qua verschijningsvorm compleet verschillend zijn, maar die wel dezelfde ‘normen en waarden’ hebben.

De ene woning is zo ‘low tech’ mogelijk, waarbij de woning als het ware in het landschap verdwijnt. Dit is een goed voorbeeld van een “Earth” woning. Een aarde gebonden woning, ook wel ‘Earth’ woning genoemd, kenmerkt zich door de actieve interactie die deze aangaat met de natuur. Kenmerkend zijn de groene daken die vanuit het landschap lijken op te lopen.

De andere woning kenmerkt zich door zijn strakke vorm- en lijnenspel en is een goed voorbeeld van een “Living” woning. ‘Living Architecture’ is een andere benaming voor Organische Architectuur. Deze woningen gaan uit van processen en vormen die voortkomen en geïnspireerd zijn uit de natuur, wat niet hoeft te betekenen dat de vorm zelf organisch hoeft te zijn.

Beide woningen zijn gebouwd met duurzame biobased materialen zoals hout, stro en leem en zijn zoveel mogelijk zelfvoorzienend en beide woningen geven het gevoel alsof een warme mantel wordt omgeslagen.

Alhoewel beide woningen erg verschillend zijn, vinden beide opdrachtgevers dat zij zelf het mooiste huis hebben. Dit vind ik een erg groot compliment, aangezien ORIO architecten “ontwerpen op maat” maakt…

ORIO architecten… Natuurlijk voor U!

Misschien ben je ook geïntresseerd in …

Natuurlijk voor u!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!