Van Ontwerp naar Realisatie… De Kleine Bron wordt werkelijkheid

BLOG VAN MICHEL POST

ELST – De kleine bron is een stichting zonder winstoogmerk die zich richt op kinderen die een ernstige lichamelijke beperking of een ernstige ziekte hebben. We willen warmte en water inzetten om pijn te verzachten en om het (laatste stukje) leven voor kinderen uit deze doelgroep wat aangenamer te maken. Voor kinderen die uitbehandeld zijn, ernstige spierspanning hebben of om andere redenen lichamelijk pijn ondervinden is water en warmte geen luxe, maar een levensbehoefte. Door de warmte en het gedragen worden in water ontstaat ontspanning en verlichting van pijn.

De Kleine Bron 5

ORIO architecten heeft een ontwerp gemaakt voor een welnessruimte die qua uitstraling en energie aansluit bij deze bijzondere doelgroep. Zachte en warme materialen en een ronde vormentaal zorgen voor een omgeving waarin zo weinig mogelijk prikkels van buitenaf aanwezig zijn. De aanwezigheid van natuurlijk daglicht en veel planten zorgen daarrbij voor een naar binnen gekeerde energie, waarin alleen nog aandacht is voor het kind.

De Kleine Bron 1

Sinds kort is de realisatie van deze lang gekoesterde droom begonnen. Thijmen Geul van TRG Bouw is de uitvoerend aannemer, maar er werken bijzonder veel mensen mee, vaak voor een ‘vrienden’ tarief.
Een greep uit de verschillende sponsoren:

Orio architecten

TRG Bouw

Lotec zwembad techniek

SIBO, natuurlijke waterzuivering

Strobouwer isolatie

Hertalan

Bruud!

Atellus grondmechanica

B2CO

Bureau RIS, ontwerp belevingstuin

Groendak

Linova (ecologische verfproducten)

Stichting de Boom

Stichting RDO

Fonds kind en handicap

Lokale bedrijven via Musk wielerploeg

Familie, vrienden en onbekenden

IMG 20220317 WA0010

IMG 20220317 WA0020

De kleine Bron zoekt nog steeds mensen die willen sponsoren. Kijk op de website voor de mogelijkheden.

Stichting de kleine bron

De Kleine bron, omringd door warmte en water.
http://stichtingdekleinebron.nl

Misschien ben je ook geïntresseerd in …

Ontdek de Bijzondere Organisch Gevormde Gebouwen van ORIO architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie naar Almere Oosterwold!

Ontdek de Bijzondere Organisch Gevormde Gebouwen van ORIO architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie naar Almere Oosterwold!

Ontdek de Bijzondere Gebouwen van ORIO Architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie!

Bij ORIO architecten nodigen we je uit voor een exclusieve excursie op zaterdagochtend 29 juni 2024 naar drie unieke, duurzaam ontworpen woningen: De Groene Draak, De Aardetempel, en ’t Hart. Deze gebouwen, gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, stro en leem, combineren organische vormen met een sterke geometrische basis.

Natuurlijk voor u!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!