CATEGORIE  EARTH – VRIJSTAANDE WONING
JAAR  2017 – 20..
OPPERVLAKTE  223 m2 / 788 m3
LOCATIE  ALMERE OOSTERWOLD

TRANSCAT E 1.3
orio logo earth trans

SWINGING ART HOUSE

ALMERE OOSTERWOLD

Dit bijzondere strobalen project in Oosterwold (Almere) wordt geheel in eigen beheer gebouwd door onze opdrachtgevers Jos en Ellen. 

De boomhut geeft een gevoel van vrijheid, een veranda waaronder je droog buiten je tanden kon poetsen en een kas waarin je vanaf de keuken naar toe kon lopen. Met de woorden ‘Verras ons’ en ‘Het mag wel iets bijzonders worden,’ is dit ontwerp ontstaan.

‘De boomhut geeft een gevoel van vrijheid’! 

orio josenmichel

Michel en jos

‘Een Swingende beweging.

orio earth swart 1.3f 1
orio earth swart 1.3b 1
orio earth swart 1.3a 1
orio earth swart 1.3c 1

verschillende vormen

De fundering laat goed de verschillende vormen van het huis zien, waarbij ook gekeken is naar de windrichting en de positie van de kas, zodat ook beschut uit de wind, maar in de zon, buiten gezeten kon worden.

ecologische en sprankelende energie

Alhoewel er veel verschillende vormen gebruikt zijn, ademt de gehele woning een frisse ecologische en sprankelende energie: hier wonen creatieve mensen die zich niet laten beperken door de maatschappij, maar hun eigen koers varen en hun droom volgen.

Jos en Ellen hebben hun woning ‘Swinging Art House genoemd’ en het is heel plezierig om te zien dat de vorm al voelbaar begint te worden.

PROJECT DETAILS

  • 45 % Betrokkenheid bij het hele project
  • 35 % Geometrische uitgangspunten
  • 80 % biobased bouwmaterialen
  • 75 % zelfvoorzienend
  • 70 % zelfbouw
  • 10 % minder bouwafval
  • 55 % C02 reductie

JOS EN ELLEN Vertellen

josenellen

‘Om iemand te vinden die goed bij ons past, hadden we een oriënterend gesprek met drie architecten. Michel was de derde. Hij vroeg door naar wat ons drijft. Jos zet zich als kunstenaar in om mensen met bomen te verbinden via het hout dat hij gebruikt. Michel vroeg hem hoe hij zijn kunst – zijn passie – in het huis tot uiting kon laten komen. Voor Jos was dat het moment waarop hij zich op een nieuwe manier met ons huisproject kon verbinden. Ter plekke besloot hij dat hij zelf wilde meebouwen.

Hoe het ontwerp uiteindelijk tot stand kwam, was een wonderlijke reis. Tijdens een intensief gesprek kreeg Michel een vorm te pakken,  een swingende beweging van twee gebogen lijnen. Via een interactief proces groeide ons uiteindelijke ontwerp. En nu zijn we heel benieuwd hoe het er straks in het echt uit zal zien …’ Wil je meer info over ons huis, neem een kijkje op www.swingingarthouse.nl.

MEER EARTH EXCLUSIEVE ECO HUIZEN

KIES ANDERE CATEGORIE – EXCLUSIEVE ECO HUIZEN

orio logo earth trans

EARTH

orio logo barn trans

BARN

orio logo living trans

LIVING

orio logo flower trans

FLOWER

MEER PROJECTEN

Cpo projecten

orio logo trans menu goud

eco utiliteit

orio logo trans menu goud

catalogus

orio logo trans menu goud

Natuurlijk voor u!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen uw droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

mob home samenontwerpen

Pin It on Pinterest