Het boek ‘Bouwen met STRO’ van Michel Post verkoopt zelfs na 10 jaar nog steeds goed

BLOG VAN MICHEL POST

SOEST – Afgelopen week kreeg ik opnieuw de royalties van mijn uitgever Aeneas. Wat blijkt… het in 2012 uitgegeven boek ‘Bouwen met STRO‘ wordt nog steeds goed verkocht.

P5076218

1ste exemplaar overhandig tijdens de boekpresenatie in het ICDuBO in Rotterdam

Na de eerste verkoop piek volgde al snel een 2e en 3e druk. De afgelopen jaren is het aantal boeken dat per jaar verkocht wordt, echter constant te noemen.

overhandiging brochure Large

Alhoewel het boek inmiddels een respectabele leeftijd bereikt heeft, is de inhoud actueler dan ooit. Bouwen met hout en isoleren met een ecologisch en natuurlijk isolatiemateriaal, ook wel biobased genoemd, krijgt steeds meer belangstelling… ook van de grotere bouwbedrijven. Ook binnen ORIO architecten merken we dit in de toename aan belangstelling en omvang van onze opdrachten.

Tien jaar terug bouwden we met ORIO architecten circa 90% van onze projecten met stro als isolatie materiaal en 10% met andere ecologische isolatie materialen… vandaag de dag is dat circa 50% stro en 50% andere biobased materialen. Destijds was ik de oprichter en voorzitter van de landelijke vereniging Strobouw Nederland vandaag ben ik voorzitter van de Vereniging Integrale Bio-Logische Architectuur (= VIBA).

Los van deze kleine veranderingen… uiteindelijk gaat het om het creeren van een gezond binnenklimaat en ik ben blij dat ik met het schrijven van dit boek, hier een positieve bijdrage aan heb kunnen leveren.
ik hoop dat het boek ‘Bouwen met STRO’ nog vele jaren mensen zal inspireren.

Michel Post (M.A.)
Energetische Bio-architect / ORIO architecten

Misschien ben je ook geïntresseerd in …

Ontdek de Bijzondere Organisch Gevormde Gebouwen van ORIO architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie naar Almere Oosterwold!

Ontdek de Bijzondere Organisch Gevormde Gebouwen van ORIO architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie naar Almere Oosterwold!

Ontdek de Bijzondere Gebouwen van ORIO Architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie!

Bij ORIO architecten nodigen we je uit voor een exclusieve excursie op zaterdagochtend 29 juni 2024 naar drie unieke, duurzaam ontworpen woningen: De Groene Draak, De Aardetempel, en ’t Hart. Deze gebouwen, gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, stro en leem, combineren organische vormen met een sterke geometrische basis.

Natuurlijk voor u!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!