ORIO architecten ontwerpt een ecologische ‘warme’ woning in Lievingerveld gebaseerd op de Flower of Life

BLOG VAN MICHEL POST

BEILEN – LIEVINGERVELD – Als een bouwvergunning verleend wordt is onze vaste uitspraak “TAART !!!!”. Het is niet dat we dan taart willen, maar het is meer een uiting van blijdschap. Dat er iets gevierd mag worden en toen we na wat gemeentelijke hobbels de lang verwachte vergunning ontvingen, was dat zeker een feestje waard. De bouw kan beginnen ! en het bouwbord staat al in de tuin !!!

Bouwbord Beilen CMYK druk page 0001

Nabij de dorpskern van Beilen ligt een een prachtig gebied dat uitnodigt om te gaan wonen: Lievingerveld. Deze ontwikkel-locatie werkt vanuit de gedachte van particulier opdrachtgeverschap en is qua grootte uniek in Nederland. Als toekomstige bewoners mag er veel zelf worden bepaald. De grond koop je van de gemeente en samen met je buren ontwikkel je een buurtschap met een open karakter.

89832665 689367318474522 7847141064971386880 n

Onze opdrachtgevers wilden een ecologische woning van strobalen die helemaal aansloot bij de natuur. Een intiem karakter, geborgenheid, warmte, gezelligheid, gezond, milieubewust en vooral logisch… dit zijn slechts enkele begrippen die tot uiting dienden te komen bij dit ontwerp.Voor meer informatie over bouwen met stro: klik hier

ORIO architecten Lievingerveld Gaya en Herman 3

Qua locatie mochten we zelf de grootte bepalen en ‘uiteraard’ hebben we hier een mooie energetische verhouding voor gekozen. De ‘Flower of Life’ is vervolgens gebruikt om de woning zijn dimenties te geven en om hem te ‘fixeren’ op de locatie. Niet alleen heeft het huis hierdoor de juiste energie; de omliggende tuin zal ook bijdragen aan een positief leefklimaat. 

ORIO architecten Lievingerveld Gaya en Herman 1

Een gezonde, ecologische en energetische woning die aansluit bij het omliggende landschap en die op meer dan 1 manier een verrijking zal zijn…. voor de toekomstige bewoners EN voor de omgeving. 

ORIO architecten, Natuurlijk voor u !

Misschien ben je ook geïntresseerd in …

Ontdek de Bijzondere Organisch Gevormde Gebouwen van ORIO architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie naar Almere Oosterwold!

Ontdek de Bijzondere Organisch Gevormde Gebouwen van ORIO architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie naar Almere Oosterwold!

Ontdek de Bijzondere Gebouwen van ORIO Architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie!

Bij ORIO architecten nodigen we je uit voor een exclusieve excursie op zaterdagochtend 29 juni 2024 naar drie unieke, duurzaam ontworpen woningen: De Groene Draak, De Aardetempel, en ’t Hart. Deze gebouwen, gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, stro en leem, combineren organische vormen met een sterke geometrische basis.

Natuurlijk voor u!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!