ORIO architecten ontwerpt een ecologische ‘warme’ woning in Lievingerveld gebaseerd op de Flower of Life

BLOG VAN MICHEL POST

BEILEN – LIEVINGERVELD – Als een bouwvergunning verleend wordt is onze vaste uitspraak “TAART !!!!”. Het is niet dat we dan taart willen, maar het is meer een uiting van blijdschap. Dat er iets gevierd mag worden en toen we na wat gemeentelijke hobbels de lang verwachte vergunning ontvingen, was dat zeker een feestje waard. De bouw kan beginnen ! en het bouwbord staat al in de tuin !!!

Nabij de dorpskern van Beilen ligt een een prachtig gebied dat uitnodigt om te gaan wonen: Lievingerveld. Deze ontwikkel-locatie werkt vanuit de gedachte van particulier opdrachtgeverschap en is qua grootte uniek in Nederland. Als toekomstige bewoners mag er veel zelf worden bepaald. De grond koop je van de gemeente en samen met je buren ontwikkel je een buurtschap met een open karakter.

Onze opdrachtgevers wilden een ecologische woning van strobalen die helemaal aansloot bij de natuur. Een intiem karakter, geborgenheid, warmte, gezelligheid, gezond, milieubewust en vooral logisch… dit zijn slechts enkele begrippen die tot uiting dienden te komen bij dit ontwerp.Voor meer informatie over bouwen met stro: klik hier

Qua locatie mochten we zelf de grootte bepalen en ‘uiteraard’ hebben we hier een mooie energetische verhouding voor gekozen. De ‘Flower of Life’ is vervolgens gebruikt om de woning zijn dimenties te geven en om hem te ‘fixeren’ op de locatie. Niet alleen heeft het huis hierdoor de juiste energie; de omliggende tuin zal ook bijdragen aan een positief leefklimaat. 

Een gezonde, ecologische en energetische woning die aansluit bij het omliggende landschap en die op meer dan 1 manier een verrijking zal zijn…. voor de toekomstige bewoners EN voor de omgeving. 

ORIO architecten, Natuurlijk voor u !

Misschien ben je ook geïntresseerd in …

ORIO architecten ontwerpt “The Sea Flower” – Een architectonische parel die mens en natuur dichter bij elkaar brengt

ORIO architecten ontwerpt “The Sea Flower” – Een architectonische parel die mens en natuur dichter bij elkaar brengt

‘The Sea Flower’ is een energetische woning, waarbij de nadruk ligt op beleving en waarin verschillende ervaringen gecombineerd worden. In die zin is het geen huis zoals wij een huis kennen, maar een uitdrukking van energie. De beweging tussen de ervaringen is een integraal onderdeel van de beleving van deze woning: iedere keer anders, afhankelijk van het moment van de dag.

Natuurlijk voor u!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!