Stro als isolatie aan de binnenzijde van buitenmuur: op papier werkt dit niet, maar in de praktijk…

BLOG VAN MICHEL POST

BAD NIEUWESCHANS – 15 jaar geleden kreeg ORIO architecten de opdracht om van een vrijstaande stadsboerderij in Bad Nieuweschans, een woning te maken voor 2 huishoudens, waarbij een gezamenlijk ‘midden-plein’ dienst zou doen als wellness ruimte. Het bijzondere aan deze opdracht was de wens om aan de binnenzijde van de buitenmuren te isoleren met stro.

Stro is een organisch materiaal en alhoewel het fantastisch isoleert en een hele fijne energie geeft, is het vochtgevoelig. Een toepassing van stro aan de binnenzijde van een buitenmuur lijkt hierdoor niet mogelijk, omdat het stro het vocht niet kwijt kan aan de buitenzijde van de muur.

Het tegendeel blijkt waar te zijn. Het blijkt dat de vochtregulatie niet door het stro wordt opgevangen, maar door de leemstuc die aan de binnenzijde van de stromuur wordt aangebracht.

Uiteraard mag het stro niet direct in aanraking komen met de (koude) vloer en de bestaande buitengevel, maar zolang je hier rekening mee houdt, kan stro prima gebruikt worden als isolatiemateriaal in een bestaande situatie.

ORIO architecten… Natuurlijk voor U!

Misschien ben je ook geïntresseerd in …

Natuurlijk voor u!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!